#FIBAOQT: Γλίτωσαν το «σοκ» οι Μεξικανοί, προκρίθηκαν με Ελλάδα (vid)

Η Ελλάδα και το Μεξικό στα νοκ-άουτ!

Οι Μεξικανοί είδαν μπροστά τους «τον χάρο με τα μάτια» και ουκ ολίγες διψήφιες διαφορές να «καταρρίπτονται» από το Ιράν, αλλά η ποιότητα των παικτών τους ήταν εκείνη που τους χάρισε την νίκη με 75-70, στη δική τους πρεμιέρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο. Οι παίκτες του Σέρχιο Βαλντεολμίγιος, που κόντεψαν να υποστούν μία απώλεια που πιθανότατα θα τους στερούσε και την πρόκριση (παίζουν αύριο στις 19:00 με την Εθνική μας ομάδα), απέναντι σε μία ομάδα που δεν

είχε στην καλύτερη φόρμα του τον Χαμέντ Χαντάντι, αλλά στο τέλος φάνηκαν ψύχραιμοι, με τους Πολ Στολ και Φρανσίσκο Κρουζ να ολοκληρώνουν μέσα σε ένα απόγευμα, τις υποθέσεις νίκης και πρόκρισης στα νοκ-άουτ, τόσο για τους ίδιους όσο και για την Ελλάδα.

Ο πρώτος εκ των δύο πρωταγωνιστών στο φινάλε για τους Κεντροαμερικανούς, είχε 9 πόντους με 2/6 τρίποντα και τέσσερις ασίστ, ενώ ο δεύτερος σημείωσε 18 πόντους με 6/10 σουτ και τέσσερα ριμπάουντ. Σημαντική ήταν η συνεισφορά και του Χόρχε Γκουτιέρες, με 15 πόντους και 6/13 σουτ. Για το σύνολο του Ντιρκ Μπάουερμαν, που «πληγώθηκε» από το κακό ποσοστό των 16/27 βολών, κορυφαίος ήταν ο Μπενάμ Γιακτσαλί με 20 πόντους και 6/9 τρίποντα, ενώ οι Μοχάμεντ Χασάνζαντε και Χανταντί πρόσθεσαν από 12.

.@worldwidenito with the put back!!! #FIBAOQT #RoadToRio

https://t.co/tKaUJMTIcv https://t.co/Z6vQEauaPM

FIBA (@FIBA) 5 Ιουλίου 2016

Το παιχνίδι

Οι Ιρανοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, αλλά πολύ γρήγορα το Μεξικό θα έδειχνε τα «δόντια» του με 15 αναπάντητους πόντους και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τοσκάνο, ο οποίος προσέφερε σκορ και θέαμα (2-15 στο 5'). Η αντίδραση των παικτών του Μπάουερμαν, πάντως, δεν άργησε και η απάντηση ήρθε με ένα επιμέρους 12-2 από την πλευρά τους, οι οποίοι το πέτυχαν με τον Χαντάντι στον πάγκο και τον Χασάνζαντε να «τραβά κουπί» (14-17).

Η επιστροφή του Χαντάντι, ήταν μάλλον αυτό που περίμεναν οι Μεξικανοί για να ανοίξουν ξανά την «ψαλίδα». «Κλειδώνοντας» τον «αστέρα» του Ιράν και με εκείνον να κάνει κατάχρηση, κατάφεραν προεξαρχόντων των Μάτα και Κρουζ να φέρουν την απόσταση στο +8 και να σταθεροποιήσουν το προβάδισμά τους (19-27 στο 14'). Η «ζώνη» του Μπάουερμαν μάλιστα, έδωσαν την ευκαιρία στον Μέντες να βρει ρυθμό με σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75, τα οποία επανέφεραν τη διψήφια διαφορά για τους «Guerreros» στη λήξη του ημιχρόνου (26-36).

Όταν και ο Γκουτιέρες άρχισε να βρίσκει ρυθμό, η διαφορά αποκαταστάθηκε πλήρως στους 13 πόντους χάρη σε προσωπικές του ενέργειες (30-43 στο 23'). Ο Χαντάντι, από την αντίπαλη πλευρά, δεν χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας μάλλον πρόβλημα με την φανέλα του, αλλά οι Χασάνζαντε, Γιακτσαλί και Τζαμσιντί κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο το Ιράν, καθώς με ένα επιμέρους 17-5 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μασαγιεκχί, μείωσε σε απόσταση αναπνοής (47-48 στο 28'). Οι Ερνάντες και Χιρόν, ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να δώσουν μία «ανάσα» στο Μεξικό στο τέλος της τρίτης περιόδου (47-53).

Η είσοδος του Χαντάντι ήταν αυτή την φορά... για καλό, αφού έδινε πια την μπάλα, όποτε κλεινόταν, στους ελεύθερους συμπαίκτες του. Με αυτόν τον τρόπο, ήρθαν δύο τρίποντα του Γιακτσαλί για το 59-57 στο 34ο λεπτό και το πρώτο προβάδισμα του Ιράν μετά το αρχικό 2-0. Ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Καζέμι μάλιστα, από νέα πάσα του Χαντάντι, θα έδινε «αέρα» τεσσάρων πόντων στους τυπικά γηπεδούχους, με τέσσερα λεπτά να απομένουν (63-59). Η απάντηση, όμως, ήρθε δια χειρός Στολ, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα επιμέρους 1-7 με σουτ τριών πόντων, το οποίο έβαλε ξανά μπροστά το Μεξικό, ενώ η παράβαση οκτώ δευτερολέπτων του Γιακτσαλί έδωσε την ευκαιρία να πάρουν σπουδαίο δικό τους προβάδισμα τεσσάρων οι παίκτες του Βαλντεολμίγιος, με 47" να απομένουν (64-68). Πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών αρκετές φορές μέχρι το φινάλε, απλώς επικύρωσαν το θετικό αποτέλεσμα γι' αυτούς.

Δεκάλεπτα: 14-17, 26-36, 47-53, 70-75

Ιράν (Μπάουερμαν): Ντοραγκί, Μασαγιεκχί 8 (1), Ασλανί, Χασάνζαντε 12, Γιακτσαλί 20 (6), Σαχακιάν 3, Καρντούστ, Καζέμι 6, Χαντάντι 12

Μεξικό (Βαλντεολμίγιος): Στολ 9 (2), Τοσκάνο 7, Χ. Γκουτιέρες 15 (1), Ι. Γκουτιέρες 1, Κρουζ 18 (1), Χιρόν 2, Γκαριμπάι, Ερνάντες 5 (1), Μέντες 8 (2), Μάτα 6, Ζαμόρα 4

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα