Ολυμπιακός για τίτλο, ΑΕΚ για γόητρο

21:33 21/3/2014 - Πηγή: Bam

Με τον Ολυμπιακό να θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή και την ΑΕΚ να έχει χάσει το βαθμολογικό κίνητρο, αλλά να την σπρώχνει το γόητρο, θα αναμετρηθούν οι δύο τιτλούχοι της φετινής περιόδου.

Οι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τους δύο τίτλους που έχουν κριθεί μέχρι τώρα στο βόλεϊ ανδρών θα αναμετρηθούν σε μια σπουδαία μάχη της 20ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Ο Ολυμπιακός

μια βδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου θα υποδεχτεί την κάτοχο του Λιγκ Καπ, ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη το Σάββατο (22/3) στις 19.30 στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και παράλληλα ελπίζουν σε απώλειες της Κηφισιάς, με την οποία συγκατοικούν στην πρώτη θέση.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει χάσει τις ελπίδες της για τετράδα και θέλει νίκη γοήτρου απέναντι στους Κυπελλούχους.

Πάντως, η κατάκτηση του Κυπέλλου άφησε «πληγές» αφού Νίκος Σμαραγδής και Γιώργος Στεφάνου τραυματίστηκαν και δεν υπολογίζονται, με τον πρώτο να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Στον Α΄ γύρο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-1 σετ στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός σε 19 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 44 βαθμούς με 14 νίκες σε 19 αγώνες, ενώ σε 9 εντός έδρας αγώνες έχει μόλις μια ήττα από την Κηφισιά. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν το... άβατο στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ καθώς δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο πρωτάθλημα από τους «κιτρινόμαυρους».

«Είμαστε στην τελική ευθεία…»
Στην κρισιμότητα του ματς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καζάζης στις δηλώσεις του για το ματς:

«Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Καλαμάτα. Η ομάδα μας ξεπέρασε την κούραση και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών που είχε και είναι έτοιμη για το παιχνίδι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς θα παίξουμε με μοναδικό στόχο το τρίποντο και την καλή εμφάνιση. Έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία και δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Ρέντη για να μας υποστηρίξει και να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου για την ομάδα μας».

Η ΑΕΚ μετά την απώλεια της πρώτης 4αδας προσπαθεί να βρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κίνητρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Καλύτερη ευκαιρία από αυτό το ντέρμπι δεν θα μπορούσε να έχει, ενώ όλοι ελπίζουν σε πιθανή επιστροφή του Πέτρου Πέτρογλου που για τρίτη εβδομάδα έχει μείνει εκτός δράσης.

Η «Ένωση» σε 19 αγώνες έχει 32 βαθμούς με 10 νίκες σε 19 αγώνες, ενώ εκτός έδρας έχει δώσει 9 αγώνες κι έχει σημειώσει 4 νίκες.

Στην ψυχολογία του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στάθηκε ο Άκης Φλαούνας, τονίζοντας πως το κίνητρο είναι το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ:

«Παρά τα προβλήματά μας πηγαίνουμε στου Ρέντη για να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας έχει και αυτός προβλήματα αλλά και ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θέλει τους βαθμούς στην προσπάθεια του για το καλύτερο πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις, όμως κι εμείς έχουμε κίνητρο εν όψει των πλέι-οφ, να κρατήσουμε το αβαντάζ έδρας που δίνει η 5η θέση».

Προϊστορία:
Ο Ολυμπιακός σε 17 αγώνες πρωταθλήματος με την ΑΕΚ είναι αήττητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα