Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

11:51 27/10/2016 - Πηγή: Bam

Με ψήφους 14-11, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Δεν κλείνουν τα κανάλια.




Αντισυνταγματικός κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με πλειοψηφία 14 ψήφων υπέρ έναντι 11 κατά, μετά από μία νομική μάχη που διήρκεσε περισσότερες από 5,5 ώρες.

Με την απόφαση του ΣτΕ ο νόμος Παππά ουσιαστικά αποσύρεται εξ ολοκλήρου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για
διορθώσεις στο νόμο, μετά από συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αιφνιδίασε διότι όλη την ημέρα το επικρατέστερο σενάριο μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του νόμου, αλλά η απόφαση θα έδινε προθεσμία στην κυβέρνηση να τον «διορθώσει», με την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πλέον ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σαν να μην έγινε ποτέ και αναμένεται να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές, ενώ τα κανάλια που απειλούνταν με «μαύρο» δεν θα κλείσουν και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά.

Επιπλέον, στον «αέρα» βρίσκονται και οι δύο νέοι σταθμοί που είχαν λάβει άδεια στον άκυρο πλέον διαγωνισμό, συμφερόντων Μαρινάκη και Σαββίδη.

Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΡΣ, που θα πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα, με το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο να καλείται να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης υπό τη σκιά της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η πρώτη επίσημη τοποθέτηση από την κυβέρνηση, μετά το στρατηγικό πλήγμα που υπέστη με την απόφαση του ΣτΕ. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και επιτελείς. «Επιστρέφουμε σε καθεστώς ανομίας, στο καθεστώς ανομίας των προηγούμενων ετών», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μαξίμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα