Γλυκιά προσμονή

10:33 16/12/2013 - Πηγή: Bam

Χωρίς άγχος, αλλά έτοιμος να απολαύσει τη συμμετοχή και να διεκδικήσει την υπέρβαση περιμένει ο Ολυμπιακός την κλήρωση των «16» του Champions League. Όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Ο μεγάλος στόχος επετεύχθη από την πρόκριση στους «16» του Champions League. Ο Ολυμπιακός δίχως άγχος πλέον περιμένει στις 13:00 (Novasports, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) την κλήρωση για τον πρώτο νοκ άουτ γύρο της διοργάνωσης, όπου πέρα από τη χαρά της συμμετοχής θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Μαν. Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ενώ δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν. Κατά συνέπεια οι πρωταθλητές Ελλάδος θα ταξιδέψουν σίγουρα σε Αγγλία, Ισπανία ή Γερμανία.

Οι δύο περιορισμοί της διαδικασίας που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας αφορούν ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση. Για το λόγο αυτό πιθανότερες αντίπαλοι του Ολυμπιακού με ποσοστό 17,3% για καθεμιά είναι Μαν. Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μπάγερν και Ντόρτμουντ, ενώ από 10,3% έχουν Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι πρώτοι των ομίλων: Μαν. Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δεύτεροι των ομίλων: Λεβερκούζεν, Γαλατάσαραϊ, Ολυμπιακός, Μάντσεστερ Σίτι, Σάλκε, Άρσεναλ, Ζενίτ, Μίλαν.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 18 ή 19 και 25 ή 26 Φεβρουαρίου στην έδρα των δεύτερων, ενώ οι επαναληπτικοί στην έδρα των πρώτων στις 11 ή 12 και στις 18 ή 19 Μαρτίου.

Για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 21 Μαρτίου, στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι πρώτοι προημιτελικοί θα γίνουν 1-2 και οι επαναληπτικοί 8-9 Απριλίου, ενώ οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν 22-23 και οι επαναληπτικοί 29-30 Απριλίου. Ο τελικός θα γίνει στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας στις 24 Μαΐου.

Keywords