Έχασε δικό του παιχνίδι, αλλά όχι τον δρόμο του!

01:06 1/10/2018 - Πηγή: Bam
Μπορεί η ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» να ήρθε με τεράστια δόση ατυχίας, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ποια ομάδα είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα και όχι ο πρωταθλητής της... 5ης αγωνιστικής.

Πολλές κλασικές ευκαιρίες, με καλύτερες αυτές των Καμαρά (2’), Μεριά (75’) και Χασάν (97’) για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν διψήφιο αριθμό τελικών στο δεύτερο μέρος, έναντι… 0 των νικητών.

Αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού
για την ομάδα του Μαρτίνς στο φινάλε, παρά την… πίκρα από την ήττα.

Ξεκίνημα με υπεροχή για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πλάνο να στριμώξει στα πρώτα λεπτά τον αντίπαλό του (όπως επιδιώκει άλλωστε), έχοντας και την ώθηση από το «καυτό» Καραϊσκάκη. Το σχέδιο λειτούργησε, διότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την κατοχή της μπάλας, επέβαλλε τον ρυθμό της, έκλεισε τους φιλοξενούμενους.

Η μεγάλη φάση ήρθε πολύ νωρίς (2’), με τον Καμαρά να πιάνει κεφαλιά (από φάουλ του Φορτούνη) από την καρδιά της περιοχής περίπου και λίγο πλάγια και να αντικρίζει τον Πασχαλάκη σε ετοιμότητα.

Στο 49’, ο Βιεϊρίνια μετά την κάθετη του Μπίσεσβαρ, έμεινε εντελώς ανενόχλητος από τ' αριστερά, έκανε δυνατή σέντρα, ο Γιαννιώτης δεν έδιωξε καλά και με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία, ο Βούκοβιτς που είχε χρόνο να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να ξεπεράσουν αγωνιστικά την… παγωμάρα και μέσα σε ένα τρίλεπτο, είχε δύο καλές στιγμές, με την πρώτη να είναι αρκετά καλή. Στο 54’, ο Φορτούνης νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε χαμηλό σουτ, ενώ ο Λάζαρος αιφνιδιάστηκε στη συνέχεια.

Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, τον έκλεισε στην περιοχή του, είχε πολύ καλές ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μεριά (75’), που έστειλε την μπάλα λίγο έξω, είχε το σουτ του Χασάν, που έστειλε την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να μπει στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης (82'), Καμαρά, Φορτούνης (82' Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Χασάν

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φετφατζίδης, Τοροσίδης, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ο Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κρέσπο - Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο - Κάνιας, Πέλκας (58’ Ζαμπά), Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο: Ρέι, Καρέλης, Σάκχοφ, Ακπόμ.

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Σαν Φενταγί.
Βοηθοί: Σλάνταν Γιοσίποβιτς, Μπεκίμ Τζογκάϊ
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα