Διπλό» στην «Fonteta», με 93-91 επί της Βαλένθια

14:10 11/1/2020 - Πηγή: Bam
Έφυγε… όρθιος από τη «Φοντέτα» και ελπίζει για playoffs ο Ολυμπιακός!
Βαλένθια και ανεβαίνοντας στο 7-11 να διατηρούν τις πιθανότητές τους για την οκτάδα.br Fira Sans Condensed', sans-serif; font-size: 19px; background-color: #ffffff;" />
Ο «Πριντ» ήταν και πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Βεζένκοβ με 17π. Σημαντική συμβολή από τον Παπανικολάου με 16π. και με τα σουτ ο Πολ να σταματά στους 12π., με τον Σπανούλη να είχε 10π. και 8 ασίστ. Μοναδικός που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Το ματς
Ολυμπιακός. Με εξαιρετικές άμυνες και έλεγχο των ριμπάουντ μπήκε στο ματς η ομάδα του Πειραιά και με τον ορεξάτο επιθετικά Παπανικολάου προηγήθηκε 8-2. Στη συνέχεια, ο Μιλουτίνοφ αποχώρησε για «ανάσες» με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν τον ρυθμό τους και παράλληλα να χάνουν τον προσανατολισμό τους στην άμυνα, με τη Βαλένθια να περνά μπροστά (10-9), στο 7’. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες αντάλλαζαν καλάθια, με τον Παπανικολάου να κράτα τους Πειραιώτες και τον Σαν Εμετέριο τους γηπεδούχους, για το 16-16 της πρώτης περιόδου.br Fira Sans Condensed', sans-serif; font-size: 19px; background-color: #ffffff;" /br Fira Sans Condensed', sans-serif; font-size: 19px; background-color: #ffffff;" />Με μπροστάρη τον Ρότσεστι στην επίθεση –και ειδικά στη δημιουργία- ο Ολυμπιακός έβρισκε σκορ, αλλά στην άμυνα ήταν πολύ κακός –έχανε και τα ριμπάουντ- και έτσι η Βαλένθια κρατούνταν στο ματς (27-27), κυρίως με τον Σαν Εμετέριο. Από τα μισά και μετά, επέστρεψε ο Σπανούλης στο παρκέ, ο οποίος άνοιξε το γήπεδο και με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν σουτ από την περιφέρεια με Βεζένκοβ και Πολ όχι μόνο πήραν το προβάδισμα, αλλά έφτασαν στο +8 (31-39), στο 18’. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι επέμεναν άστοχα έξω από το 6,75μ. Ωστόσο, τα σερί λάθη των παικτών του Κεμζούρα έδωσαν την ευκαιρία στις «νυχτερίδες» να πλησιάσουν στο -3 (36-39), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βαλένθια (Πονσαρνάου): Κολόμ 9 (1), Μαρίνκοβιτς 20 (2), Εντούρ 6, Αμπάλδε 1, Λαμπιρί 2, Βαν Ρόσομ 11 (1), Μότουμ, Ντούμπλιεβιτς 2, Βίβες 6, Σαν Εμετέριο 23 (2), Σάστρε 1, Ντούρνεκαμπ 10 (2).
Keywords