Δένδιας : «Εμπρησμοί οι μισές φωτιές»

15:54 6/8/2013 - Πηγή: Bam

Σαφείς αιχμές για εμπρηστές πίσω από τις τελευταίες πυρκαγιές άφησε ο Νίκος Δένδιας, μετά τη λήξη σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, την Τρίτη. Περιπολίες της ΕΛΑΣ στα δάση.

Να φράξει το δρόμο στους εμπρηστές, που χρόνια τώρα αλωνίζουν ανενόχλητοι, επιχειρεί, έστω κι αργά, η Πολιτεία. Ανακοίνωσε την Τρίτη έκτακτα μέτρα πρόληψης με περιπολίες αστυνομικών και απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση.«Οι μισές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Ο

κ. Δένδιας, ο οποίος την Τρίτη προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, άφησε σαφείς αιχμές για εμπρηστές που κρύβονται πίσω από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Χαρακτήρισε «ύποπτες» τις περισσότερες φωτιές και ζήτησε από τους πολίτες να γίνουν όλοι εθελοντές πυροσβέστες, λόγω και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ τίθενται απόψε έκτακτα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Περιλαμβάνεται η επιστράτευση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία θα κάνει περιπολίες στα περιαστικά δάση.

Παράλληλα στις ίδιες περιοχές θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας από την δύση έως την ανατολή για πεζούς και οχήματα.

Σε ύφεση τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Στο σημείο παραμένουν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες, αφού υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης εξαιτίας των βοριάδων. Δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Λάβρος» ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλόγισε στην κυβέρνηση αδράνεια, επισημαίνοντας «ότι οι δασικές πυρκαγιές αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο σχέδιο καταστολής και κυρίως πρόληψης».

Keywords
Τυχαία Θέματα