Πρόστιμο 150 ευρώ: Θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί που πρέπει [vid]

Πρόστιμο 150 ευρώ: Τσουχτερό θα είναι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκεί όπου απαιτείται. Ουσιαστικά, το πρόστιμο των 150 ευρώ που μέχρι τώρα επιβάλλεται για άσκοπες μετακινήσεις στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων, από την Δευτέρα 4 Μαΐου που οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι… χωρίς SMS, θα επιβάλλεται σε όσους δεν θα φορούν προστατευτική μάσκα, στους χώρους όπου η χρήση της είναι πλέον υποχρεωτική.

Ειδικότερα, προβλέπεται πρόστιμο 150

ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους που ανέφερε η κυβέρνηση (κομμωτήρια, καταστήματα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλους κλειστούς χώρους), 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και 5.000 για καταστήματα και επιχειρήσεις που απαγορεύεται να λειτουργούν.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συγκέντρωση πολλών ανθρώπων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που θα επαναλειτουργήσουν, θα πρέπει να υπάρχουν:

έως 20 τετραγωνικά μέτρα, 4 άτομα σε χώρουςέως 100 τετραγωνικά μέτρα 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτραάνω των 100 τετραγωνικών μέτρων 12 άτομα + 1 άτομο  ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Όσον αφορά στη ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων η έναρξη τους μεταφέρεται στις 10.00 π.μ. με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση, τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων, αλλά εφόσον είναι αναγκαία τότε επιτρέπεται χρήση του 40% των προβλεπόμενων ατόμων ενώ αν το κατάστημα έχει κυλιόμενες δεν επιτρέπεται στους πελάτες η χρήση του ανελκυστήρα

Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Προσέλευση πελατών μόνο με ραντεβού και καταχώρηση τους σε κατάλογο που θα συντάσσει η επιχείρηση κατά την έναρξη καθημερινής λειτουργίας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής. Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από τις 7.00 – 22.00 τις καθημερινές και από τις 7.00 – 21.00 τα Σάββατα. Ισχύουν οι περιορισμοί συγκέντρωσης προσώπων των λιανεμπορίου. Σε περίπτωση περισσοτέρων τους ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 / 10 τ.μ..

Keywords
Τυχαία Θέματα