Κορονοϊός Λάρισα: Η δραματική έκκληση του προέδρου των Ρομά της περιοχής [vid]

Κορονοϊός Λάρισα: Ο κ. Παϊτέρης εξήγησε πως στην κοινότητα των ΡΟΜΑ υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει ο κορονοϊός, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά καλύτερη ενημέρωση στους Ρομά σε όλη τη χώρα.

«Άλλοι πιστεύουν και άλλοι δεν πιστεύουν. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός

και ότι δεν υπάρχει θύμα. Εμείς ξέρουμε από τις αρχές ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα» είπε, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «το κρούσμα δεν είναι μέσα στα «Νταμάρια», αλλά στην 110, δηλαδή δύο χιλιόμετρα από εδώ… Να επέμβει ο νόμος εδώ μέσα γιατί δε συμμαζεύονται αυτές οι ομάδες… Έχουν το ελεύθερο από το σύλλογό μας κι από εμάς να έρθουν να βάλουν τάξη… Έκκληση προς όλους τους Ρομά να ενημερώσουν τους πάντες να μείνουν στα σπίτια τους…»

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του κ. Παϊτέρη στο 0′ 54”:

Πρόεδρος Ρομά Νίκος Παϊτέρης "Πρέπει να επέμβει ο νόμος, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός" Σε καραντίναι ο οικισμός Ρομά με 3.000 κατοίκους στην Νέα Σμύρνη Λάρισας μετά τον εντοπισμός 20 κρουσμάτων

Gepostet von Flash.gr am Donnerstag, 9. April 2020

Συναγερμός έχει σημάνει από την Τετάρτη στη Λάρισα, όπου ο κορονοϊός “χτύπησε” οικισμό με 3.500 -5.000 Ρομά στην περιοχή Νέα Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ένας 32χρονος άντρας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και αμέσως απομονώθηκε, ενώ στη συνέχεια οι αρχές ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση των επαφών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα