''yπαρχει χρονος για τη σωστη αξιολογηση στους οτα''...

18:00 22/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει σωστά η αξιολόγηση στους ΟΤΑ και να αποφευχθεί ο κίνδυνος οριζόντιων περικοπών εξέφρασε...
ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Όλοι συμφωνούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ. Αυτό δεν το αρνείται κανένας. Ξεκινώντας από αυτή την ουσιαστική
βάση στην οποία συμφωνούμε όλοι, πιστεύω ότι την αξιολόγηση στους ΟΤΑ μπορούμε να την κάνουμε σωστά καθώς έχουμε τον χρόνο, έτσι ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει καλές υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.
Τόνισε επίσης ότι η συνάντηση «έγινε σε πολύ καλό κλίμα» και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξαναβρεθούν για να συζητήσουν πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι η Ομοσπονδία επανέλαβε στον υπουργό Εσωτερικών την πρότασή της, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα σημεία:
Πρώτον, όπως είπε, θα πρέπει άμεσα με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών να γίνουν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, γιατί υπάρχουν δεκάδες δήμοι που δεν έχουν γίνει.Δεύτερον να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα κριτήρια.Να προχωρήσει η αξιολόγηση των υπηρεσιών η οποία δεν θα υπηρετεί τις επιταγές της τρόικας.Να διαπιστωθεί πού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό την δυνατότητα μετακίνησης είτε εντός του δήμου, είτε σε άλλους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαλασόπουλος, την πρόταση αυτή την επαναλμβάνει η Ομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια αλλά κανένας δεν την εφαρμόζει και κάτω από την πίεση μετά των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, οδηγούμαστε έτσι σε οριζόντιες περικοπές.
Τόνισε τέλος ότι πλέον «δεν μπορούν να εφαρμοστούν τέτοιες πολιτικές διότι ουσιαστικά διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση» και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ «δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στους πολίτες».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα