Βρεντζος : αγωνιστικος ο φοβος τους, αλλοθι για τις αποτυχιες ο ολυμπιακος

19:08 3/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο, θέτοντας του ερωτήματα σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης (2/3) στην...
Τούμπα και είχα ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Ο
κ. Βρέντζος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο κ. Σαββίδης, όπως και κ. Αλαφούζος στα επεισόδια της Λεοφώρου, επί της ουσίας πρόσφεραν κάλυψη στην μειοψηφία που προκάλεσε τις σκηνές βίας, τόνισε ότι οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού χρησιμοποιούν τα ματς με τους Πειραιώτες σαν άλλοθι για την αποτυχία τους, υποστηρίζοντας ότι ο φόβος τους απέναντι στους "ερυθρόλευκους" είναι αγωνιστικός.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ επεσήμανε πώς δυσκολεύεται να κατανοήσει την πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού να βάλει λουκέτο στο ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζοντας ότι πάγια θέση του Ολυμπιακού είναι πως η ΠΑΕ έχουν την αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια σε πειθαρχικό επίπεδο.
Σχολιάζοντας περαιτέρω τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, ο κ. Βρέντζος υπενθύμισε ότι σε αντίθεση με τους μεγαλομετόχους των αντιπάλων του, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έχει ουδεμία άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα πλην του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος στο Sport24.gr:-Κύριε Βρέντζο είδαμε και πάλι χθες φαινόμενα βίας και διακοπή αγώνα στη Τούμπα. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
"Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ελληνική κοινωνία. Το πιο λυπηρό και επικίνδυνο μάλιστα, είναι ότι αυτές οι αθλιότητες που είδαμε από μια σημαντική μειοψηφία, τόσο χθες στη Τούμπα όσο και στη Λεωφόρο, είχαν χθες την επίσημη κάλυψη του κ. Σαββίδη και του κ. Αλαφούζου.
Δεν είναι δυνατόν να ακούμε από τον κ. Αλαφούζο ότι "και εγώ θα έμπαινα στη Λεωφόρο", όταν μάλιστα πριν από κάποιες ημέρες μας έλεγε ότι τα επεισόδια δεν είχαν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Σαββίδης να μη καταδικάζει, έστω και λεκτικά, τα χθεσινά γεγονότα και να μη ζητάει συγγνώμη από όσους κινδύνεψαν για μια ακόμα φορά σε αυτό το γήπεδο".
-Επισημαίνεται όμως από τους αντιπάλους σας ότι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν στους αγώνες με τον Ολυμπιακό;
"Δεν ισχύει αυτό. Να σας θυμίσω τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια στη Λεωφόρο; Τι σχέση είχαν τα επεισόδια με το τι συνέβη στο αγωνιστικό χώρο κατά το χθεσινό αγώνα; Υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που δε βλέπει ότι τα συγκεκριμένα επεισόδια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στρέφονται κατά του ίδιου του ΠΑΟΚ και του κ. Σαββίδη;
Τα συγκεκριμένα επεισόδια είναι συνέχεια των επεισοδίων που συνέβησαν στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ντόρτμουντ, του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή, που ένα σημαντικό κομμάτι των οπαδών του ΠΑΟΚ στράφηκε κατά του κ. Σαββίδη.
Δε μπορεί οι αγώνες με τον Ολυμπιακό να αποτελούν το άλλοθι των ανταγωνιστών μας για τις αποτυχίες τους. Δε μπορεί ο κ. Σαββίδης να στρέψει την αγανάκτηση του κόσμου του ΠΑΟΚ εις βάρος τρίτων. Αν φταίει ο Ολυμπιακός για τις αποτυχίες του ΠΑΟΚ γιατί για μια ακόμα χρονιά ο κ. Σαββίδης προέβη στην αντικατάσταση Προέδρου, Αντιπροέδρου και Τεχνικού Διευθυντή, και μάλιστα στη μέση της αγωνιστικής περιόδου;
Αν φταίει η διαιτησία για την αποτυχία του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν ας κράταγε όλους τους υπόλοιπους και ας έδιωχνε τον κ. Τεβεκέλη που έχει αναλάβει τις παρασκηνιακές επαφές για θέματα διαιτησίας και ΕΠΟ".
-Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι δε θα κατέβει η ομάδα του ΠΑΟΚ να παίξει το δεύτερο ματς στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ ήδη το ανακοίνωσε επίσημα. Τι σχολιάζετε για αυτό;
"Ο κάθε άνθρωπος που έχει μια θέση ευθύνης πρέπει να δείχνει μια σοβαρότητα. Αν λοιπόν ο κ. Σαββίδης ήθελε να αντιδράσει, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες για την ομάδα του, γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πίεζε τους διαιτητές να συνεχίσουν τα τελευταία λεπτά και να ολοκληρωθεί ο χθεσινός αγώνας, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μην υποστεί τις συνέπειες της διακοπής του αγώνα;
Γιατί η ομάδα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κανονικά ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι; Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα χωρίς ουσία. Ουσιαστικά πρόκειται απλώς για αγωνιστικό φόβο. Δεν είναι κάτι άλλο. Φοβούνται την τέταρτη ήττα μέσα στην ίδια χρονιά!"
-Βέβαια κάποιοι αναφέρονται στο ότι κάποιες διαιτητικές αποφάσεις προκάλεσαν τα επεισόδια.
"Υπήρχαν σοβαρά επεισόδια έξω από την Τούμπα και πριν την έναρξη του αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ότι όλα αυτά έγιναν για μια αμφισβητούμενη φάση. Πως γίνεται να ξεχνάμε τη συμπεριφορά του διαιτητή τα προηγούμενα 90 λεπτά; Αν είχε πρόθεση ο διαιτητής δε θα καταλόγιζε δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο;
Δε θα διέκοπτε τον αγώνα στη ρίψη αντικειμένου στο προπονητή μας; Εγώ ξέρω ότι παίξαμε δύο φορές στη Τούμπα φέτος και δε μας δόθηκαν τρία πέναλτι σε κρίσιμα σημεία των αγώνων. Ο Ολυμπιακός κέρδισε καθαρά δυο φορές στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Και στον Πειραιά ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Και ο κύριος Σαββίδης, όπως όλοι θυμάστε μίλησε για κακή φιλοξενία επειδή υπήρχαν συνθήματα κατά ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας του. Μετά και τα χθεσινά αυτό μοιάζει με τραγική ειρωνεία...".
-Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε σε νέο πρόεδρο της ΕΠΟ που θα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη;
"Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική του. Από ότι ξέρω ο κ. Γκιρτζίκης δεν είναι από τον Πειραιά ή την Αθήνα αλλά από τη Βόρεια Ελλάδα και θυμάμαι ότι σε αντίστοιχες περιόδους αγωνιστικής κρίσης για τον ΠΑΟΚ οι παράγοντες του στρεφόντουσαν κατά ενός πρώην προέδρου της ΕΠΟ του κ. Γκαγκάτση που ήταν από τη Θεσσαλονίκη και δεδηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στις εκλογές της ΕΠΟ το κυρίαρχο ρόλο τον έχουν οι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η επιρροή των μεγάλων ΠΑΕ στις συγκεκριμένες εκλογές περιορίζεται κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο και στη μία ψήφο που διαθέτει η κάθε ΠΑΕ με βάση το νέο καταστατικό της ΕΠΟ.
Δε ξέρω τι έχουν επικοινωνήσει στον κ. Σαββίδη κάποιοι από το περιβάλλον του ή από τους «συμμάχους» του αλλά είναι επικίνδυνο να προσπαθούν να νοθεύσουν την εκλογική ετυμηγορία των ερασιτεχνικών ενώσεων.
Η ρητορική του κ. Σαββίδη και του κ. Μελισσανίδη το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ μας δημιουργούν τη πεποίθηση ότι υπάρχει βάση αλήθειας στο τι συζητιέται για ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των ενώσεων από ανθρώπους του περιβάλλοντος τους".
-Υπάρχει μια συζήτηση για διακοπή του πρωταθλήματος; Ποια είναι η θέση σας για αυτό;
"Δε καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης και πολύ φοβάμαι ότι τέτοιες αποφάσεις δε βοηθούν το άθλημα. Τέτοιες αποφάσεις δεν είναι δίκαιες για τις ομάδες που δίνουν μεγάλο αγώνα ενάντια στη βία. Αδυνατώ να κατανοήσω πως άνθρωποι του ποδοσφαίρου υποστηρίζουν τη χρησιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.
Εμάς οι θέσεις μας είναι σταθερές, ξεκάθαρες και σύμφωνες με τις αρχές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας. Οι ΠΑΕ έχουν την αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια σε πειθαρχικό επίπεδο και πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην απόδοση των ποινικών ευθυνών στους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων.
Εμείς δεν αλλάζουμε άποψη για τους νόμους, το θεσμικό πλαίσιο, τα δικαιοδοτικά όργανα και τους εκπροσώπους της Πολιτείας ανάλογα με τη χρονική στιγμή. Πάγια θέση μας είναι ότι η βία στα γήπεδα είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, για το οποίο οι ΠΑΕ έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες αντιμετώπισης του.
Είναι ασυγχώρητο, όμως, ΠΑΕ να δίνουν άλλοθι σε τέτοιες συμπεριφορές γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτά θα επαναληφθούν και στο μέλλον".
-Ο Υπουργός κ. Κοντονής έκανε αναφορά σε Προέδρους Π.Α.Ε. που έχουν δραστηριότητες παράλληλες με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, από τις οποίες κερδίζουν πολλά περισσότερα, για τις οποίες χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς για να εκβιάζουν τη Κυβέρνηση; Τι σχολιάζετε για αυτό;
"Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποιους αναφέρεται ο κ. Κοντονής, πάντως είναι σίγουρο ότι τα λεγόμενα του δεν αφορούν στον Πρόεδρο μας το κ. Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης δεν έχει καμιά δραστηριότητα στην Ελλάδα εκτός από τον Ολυμπιακό.
Το σύνολο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων είναι στο ναυτιλιακό χώρο εκτός Ελλάδας και δεν έχει κανενός είδος συναλλαγή με τον Ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Κυβέρνηση.
Δεν είναι ιδιοκτήτης καναλιού και ραδιοφωνικών σταθμών, δεν αγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο τον ΟΠΑΠ ή τη ΣΕΚΑΠ ή το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, ούτε διαπραγματεύεται μαζί της τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο ή τις Τράπεζες σε προσωπικό ή εταιρικό επίπεδο.
Η αγάπη και το πάθος του για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο έχει δαπανήσει μέχρι τώρα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να λάβει ούτε ένα ευρώ πίσω, αποτελεί το μοναδικό κίνητρο ενασχόλησης με το Ελληνικό ποδόσφαιρο".
Παρακολουθούμε από χθες ότι ο Ολυμπιακός κρατάει μια μετριοπαθή στάση και αποφεύγει να απαντήσει στις οξύτατες εκφράσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει επιλέξει συνειδητά να αποφύγει τις κραυγές, τις επικοινωνιακές κορώνες και τις προκλήσεις. Αυτό κάποιοι μπορούν να το θεωρούν αδυναμία. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν είναι. Εμείς κοιτάζουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να κάνουμε αυτοκριτική, να διορθώνουμε τα λάθη μας και να κάνουμε μεγαλύτερο το σύλλογο κάθε ημέρα.
Η προσπάθεια αυτή φαίνεται μέσα στο γήπεδο, όπως και χθες που ο Ολυμπιακός κέρδισε πεντακάθαρα τον ΠΑΟΚ, αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία του Ελληνικού πρωταθλήματος και στη κατάταξη των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Όσο για την επικοινωνιακή προπαγάνδα και τη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων αυτές έχουν πρόσκαιρα αποτελέσματα και έρχεται η ώρα που η αλήθεια πλέον δε μπορεί να κρυφτεί!"
Keywords
φοβος, ολυμπιακος, φοβος, βαγγέλης μαρινάκης, παε παοκ, sport24, ΠΑΟΚ, μαρινακης, ελλαδα, παναθηναικος, ξανθη, ηρακλης, επο, πειραιας, ειρωνεία, αθηνα, θεσσαλονικη, εκλογες, επιρροή, οπαπ, σεκαπ, μακεδονια, τραπεζες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ολυμπιακοί αγώνες, κοινωνια, αποτελεσματα, ρυθμιση οφειλων, γηπεδα, δουλεια, επο, ηττα, πλαισιο, ωρα, sport24.gr, αγαπη, αγωνες, αδυναμια, αλαφουζος, ανθρωπος, βαγγέλης μαρινάκης, βαθμολογια, βορεια, βραδυ, γεγονοτα, γεγονος, γινεται, γηπεδο, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, δειχνει, δοθει, ευρω, υπαρχει, ειρωνεία, εκφρασεις, επιρροή, ερχεται, ευθυνη, ιδια, ειδος, ημιτελικος, υπηρχαν, ισχυει, κυβερνηση, κυριε, λαθη, λουκετο, μαθηματικα, μακεδονια, ομαδα, ουσιαστικα, ουσια, παε παοκ, παε ολυμπιακος, παθος, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, ρητορικη, ριψη, ρυθμιση, ρολο, σαββιδης, σεζον, σεκαπ, σιγουρο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σκηνες, συνθηματα, τρια, φταιει, φορα, αγωνας, επεισοδια, χωρα, κομματι, μοιαζει, ομαδες, οργανα, τουμπα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα