Τρόπους να παρακαμφθεί το κας αναζητούν για το ελληνικό κορυφαία κυβερνητικά στελέχη

09:03 29/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Αποφασισμένοι ακόμα και να παρακάμψουν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αν στη νέα συνεδρίαση της Τρίτης παρουσιαστούν νέες καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού, εμφανίζονται στην κυβέρνηση. Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε το πρωί, υπογράμμιζε στο newpost.gr πως «το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Μετά τη νέα συνεδρίαση η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Στο Μαξίμου

νωρίς το πρωί «σήμανε συναγερμός» με τον πρωθυπουργό να καλεί στην Ηρώδου Αττικού όλα τα κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής στο Ταλίν της Εσθονίας σε μια προσπάθεια να «ξεθολώσει» το τοπίο μετά το νέο χθεσινό «ναυάγιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση ακούστηκαν όλες οι απόψεις, ενώ φάνηκε έντονος ο εκνευρισμός που υπάρχει προς το πρόσωπο της γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη για τις συνεχείς καθυστερήσεις. «Υπάρχει πρόβλημα άλλα να λεει ο υπουργός, άλλα να λέει ο γενικός γραμματέας» τόνιζε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου δείχνοντας την ενόχληση που έχει προκληθεί στις τάξεις της κυβέρνησης.

Στη συζήτηση ο Νίκος Φίλης φέρεται να έβαλε τις πάγιες αντιρρήσεις του, που εξέφρασε και χθες έξω από το υπουργείο Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ. «Δεν αλλάζει άποψη ο Φίλης» έλεγε χαρακτηριστικά άλλο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αυτό που έγινε σαφές από τη συνεδρίαση του οργάνου είναι πως στο Μαξίμου δεν θέλουν, πλέον το θέμα του Ελληνικού να «σέρνεται», αλλά μέσω αυτού να αλλάξει άμεσα το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Σε συνομιλίες του newpost.gr με μέλη του υπουργικού συμβουλίου εξέφραζαν την άποψη πως την Τρίτη το θέμα θα λυθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα