Τραγωδία – πάνω από 230 οι νεκροί απο τον σεισμό στο μεξικό!

09:16 20/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Πάνω από 230 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο φονικός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε το κεντρικό Μεξικό​, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου είκοσι αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου τους στην πόλη

«Ο αριθμός που έχουμε είναι 25 (νεκροί), συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών» στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ο Χαβιέρ Τρεβίνιο, υφυπουργός Παιδείας

της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα και είχε βάθος 60 χλμ.

Παρότι στην αρχή το μέγεθος το σεισμού είχε εκτιμηθεί από το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο στα 7,4 Ρίχτερ, έπειτα τον υποβάθμισε στα 7,1.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 224 νεκρούς με τα περισσότερα θύματα να βρίσκονται στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος. Οι υπόλοιποι θάνατοι έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα, στην Πολιτεία Πουέμπλα, στην Πολιτεία του Μεξικού και στην Πολιτεία Γκερέρο.

Στις Πολιτείες που επλήγησαν από τον σεισμό επικρατεί το απόλυτο χάος, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει να διακομίσουν τους δεκάδες τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία, ενώ εθελοντές αναζητούν εγκλωβισμένους σε γκρεμισμένα κτίρια.

Όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες, αρκετά κτίρια στη πόλη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άλλα έχουν κατεδαφιστεί σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα