''to meλλον της ουκρανιας θα το αποφασισει ο λαος τησ''...

20:08 17/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μετά το συντριπτικό ποσοστό των πολιτών της Κριμαίας, οι οποίοι με 96,6% είπαν «ναι» στην προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία και έπειτα από τις κυρώσεις...
που ήδη έχει αρχίσει να επιβάλει η Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, από το Briefing Room του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στις κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν στη Ρωσία.
Ξεκινώντας την ομιλία του, τόνισε πως το μέλλον της Ουκρανίας πρέπει
να αποφασιστεί από τον λαό της χώρας, επισημαίνοντας ότι η εδαφική ακεραιτότητα πρέπει να γίνει σεβαστή.
«Από την αρχή οι ΗΠΑ κινητοποίησαν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στο ζήτημα της Ουκρανίας και όπως είπα στο Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, το δημοψήφισμα παραβιάζει το Σύνταγμα της Ουκρανίας και δε θα αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάλυση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε πως θα επιβληθούν κυρώσεις σε «συγκεκριμένους ανθρώπους που εμπλέκονται στην παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, σε Ρώσους αξιωματούχους, σε στελέχη του στρατού, καθώς και σε όσους υποστηρίζουν μέλη της κυβέρνησης».
Διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους, επισημαίνοντας πως ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με ομολόγους του της Πολωνίας, της Εσθονίας και της Λετονίας.
«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τίποτα άλλο από την απομόνωσή της. Η επέμβαση θα επιδεινώσει την απομόνωση της χώρας», τόνισε ο Ομπάμα.
Αλλά, πρόσθεσε ότι θα καταλήξουν σε αποφάσεις σύμφωνα με τη διάθεση της Ρωσίας να αποκλιμακώσει την κρίση.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρόποι για την επίλυση, όπως η απόσυρση των στρατευμάτων και ο διάλογος με την ουκρανική κυβέρνηση», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το λαό της Ουκρανίας και συμπληρώνοντας ότι θα προσφερθεί οικονομική στήριξη στον ουκρανικό λαό.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα