Τι συζητησαν σουλτς -μιχαλος...

18:00 22/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη συμβολή του Μάρτιν Σουλτς ώστε να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική στην Ευρώπη και να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, ζήτησε ο πρόεδρος...
της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο κ. Μίχαλος
χαρακτήρισε ως αποσπασματικά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την Ε.Ε. για το πρόβλημα της ανεργίας ενώ από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί ανεπαρκείς τις δράσεις για την απασχόληση.
Επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη λήψη αποφάσεων που θα έχουν κοινωνική διάσταση και όχι καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τόνισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση, θέση με την οποία συμφώνησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνοντας από την πλευρά του ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη στο σύνολό της κινδυνεύει να βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στην ύφεση αν συνεχιστεί η σκληρή δημοσιονομική πολιτική και μοναδική λύση αποτελεί η στροφή προς την ανάπτυξη, με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων κυρίως μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός νότος.
Ο κ. Μίχαλος, ανέλυσε τέλος διεξοδικά στον κ. Σουλτς τις θέσεις του επιμελητηριακού κόσμου της χώρας για τους τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η παιδεία και έθεσε και το θέμα της δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα