Τι ειπε ο θ.παγκαλος για τις ''γκριζεσ'' μκο...

19:18 18/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Την δικιά του άποψη για τα έργα και τις ημέρες του κ. Άλεξ Ρόντου, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση που φέρεται να «ροκάνισε» ...
από το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ -κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004- για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm,
ο κ. Πάγκαλος δεν αρνήθηκε πως ήταν εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δημοσίως είχε εκφράσει ενστάσεις για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του κ. Ρόντου, ο οποίος ήταν εκ των πλέον στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου ενόσω αυτός διατηρούσε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Τότε ο κ. Πάγκαλος, όπως και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δημοσίως δήλωναν χαρακτηριστικά, «φωτογραφίζοντας» τον Άλεξ Ρόντο, πως: «μερικοί στους διαδρόμους του υπουργείου μιλούν αγγλικά»...

Σήμερα ο κ. Πάγκαλος επανήλθε δηλώνοντας με σημασία: «Δεν ήταν μόνον ο Ρόντος που μιλούσε Αγγλικά, ήταν κι άλλοι. Το να μιλάνε στις συνεδριάσεις του ΥΠΕΞ αμερικάνικα, ήταν καθοριστικό και του τρόπου με τον οποίο σκέπτονταν. Όταν σκέφτεσαι αμερικάνικα, λειτουργείς και αμερικάνικα...».

Κληθείς να σχολιάσει την ουσία του θέματος με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ παραδέχθηκε την ουσιαστική αδυναμία των αρμοδίων να ελέγξουν την όλη κατάσταση: «Μια μη κυβερνητική οργάνωση μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να είναι από την Greenpeace μέχρι ό,τι θέλεις. Στην Ελλάδα μπορούμε δυο – τρεις να συστήσουμε μια ΜΚΟ για ό,τι θέλουμε». Διευκρίνισε όμως πως το πρόβλημα έγκειται στο πως χρημαδοτούνται όλες αυτές οι οργανώσεις: «Εδώ κάποιος χρηματοδοτούσε αυτούς τους τύπους και στη χώρα μας μιλάμε για μερικές εκατοντάδες τέτοιες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται. Όταν ήμουν στο Υπ. Πολιτισμού είχα μερικά τέτοια κονδύλια και για να τα ξοδέψω όλα υπήρχαν δύο τρόποι: ή να χρηματοδοτήσω όλους τους θιάσους που κυκλοφορούν, ή να δώσω λεφτά σε όλα τα παγκάρια των εκκλησιών, σε όλες τις ενοριακές επιτροπές που ζητούσαν... Το θέμα είναι πως τα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν, άρα να διατεθούν»!!!

Συνέχισε δε λέγοντας: «Ήταν μόδα μια εποχή οι ΜΚΟ. Αλλά μέσω αυτών υπάρχει ένας γκρίζος τρόπος για να επηρεάζεις πράγματα σε διάφορες χώρες, είναι οχήματα πολιτικής επιρροής με έμμεσο τρόπο. Δεν μπορείς να τις κατηγορήσεις γι' αυτό, αυτός είναι ο ρόλος τους. Ουσιαστικά ο υπουργός είναι 'αναγκασμένος' να χρηματοδοτήσει ενέργειες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό. Αυτό που είναι καινούργιο είναι η γενίκευση της χρηματοδότησης σε οργανώσεις που δεν παρείχαν τα εχέγγυα αξιόλογης λειτουργίας και δεν διασφάλιζαν το κατά πόσον δραστηριοποιούνταν ουσιαστικά ή απλώς λειτουργούσαν ως προπέτασμα για να ζουν μερικοί φίλοι και γνωστοί χωρίς να εργάζονται...».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι ειπε ο θ.παγκαλος για τις ''γκριζεσ'' μκο...,