Θριαμβος με 2-1 της ρεαλ μεσα στη βαρκελωνη

00:05 22/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ρεάλ του Μουρίνιο και του Ρονάλντο, πήρε τη νίκη στη Βαρκελώνη (2-1 τη Μπαρτσελόνα) και αγγίζει τον τίτλο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το «clasico» ήταν συναρπαστικό, ενώ η Ρεάλ απέκτησε «αέρα» επτά βαθμών στη βαθμολογία. Σε επτά συνεχόμενα...
ντέρμπι απέναντι στη Μπαρτσελόνα είχε αποτύχει να πάρει τη νίκη η Ρεάλ Μαδρίτης. Και τα κατάφερε στο πλέον κρίσιμο ματς, σε ένα «clasico » που ίσως έκρινε και τον τίτλο του πρωταθλητή. Γιατί η διαφορά ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα ανέβηκε ξανά στους επτά βαθμούς (88-81) και ενώ μένουν μόλις τέσσερα ματς για τη λήξη της περιόδου.

Γίνεται
αντιληπτό πως η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο πέτυχε νίκη τίτλου στο «Καμπ Νου». Οχι μόνο πήρε ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο , αλλά δείχνει να εκθρονίζει τη Μπαρτσελόνα από την κορυφή. Η νίκη της Ρεάλ ήταν δίκαιη. Οι παίκτες του Μουρίνιο είχαν ψυχή, δύναμη και πάθος, γνώριζαν τι ζητούσαν και ήταν μαχητές από την αρχή μέχρι τη λήξη του ματς. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα δεν θύμισε την ομάδα που γοητεύει, σε κανένα σημείο του ματς δεν είδαμε φάσεις αλά ...play station, ενώ ο Μέσι ήταν σκιά του καλού του εαυτού.. Παράλληλα, κάποιες επιλογές του Γκουαρντιόλα σηκώνουν μεγάλη συζήτηση, καθόσον οι Τέγιο και Τιάγκο δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ντέρμπι. To rotation λίγο πριν από τη ρεβάνς με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαφές πως κόστισε στη Μπαρτσελόνα.

Στο 17' ο Ντι Μαρία χτύπησε κόρνερ, κεφαλιά ο Πέπε, απόκρουση ο Βαλντέζ, αδράνεια του Πουγιόλ και ο Κεντίρα από κοντά το 0-1, σε φάση που ίσως υπήρχε οφ-σάιντ. Η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 27', αλλά ο Τσάβι μόνος με τον Κασίγιας έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα τα έπαιξε όλα για όλα, έχοντας τη θερμή συμπαράσταση περίπου 100.000 φίλων της που κατέκλυσαν τις εξέδρες του «Καμπ Νου». Στο 70' ήρθε το 1-1 με τον Σάντσες-ο χιλιανός επιθετικός είχε μόλις μπει στο παιχνίδι!

Λίγο μετά , ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αντεπίθεση, βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 1-2 και να δώσει με αυτό το γκολ του τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Υπογραφή Ρονάλντο , λοιπόν, με τον Πορτογάλο να παίρνει ρεβάνς και να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του σε ένα σπουδαίο ματς.

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Πουγιόλ, Ντάνιελ Αλβες, Τιάγκο, Ματσεράνο, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι (69' Σάντσες), Μέσι, Αντριάνο (75' Πέδρο), Τέγιο (81' Φάμπρεγας).

Ρεάλ: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Κεντίρα, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Ρονάλντο , Ντι Μαρία (74' Γκρανέρο), Μπενζεμά(90 'Ιγκουαϊν), Οζίλ (89'Κογεχόν).

Ο ΚΑΡΑΝΚΑ

Μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που κάνει αρκετές φορές στο πρωτάθλημα. Για λογαριασμό της Ρεάλ μίλησε ο Αϊτόρ Καράνκα, ο συνεργάτης του Μουρίνιο. «Ο Μουρίνιο είναι χαρούνενος και σκέφτεται ήδη τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ημίχρονο είπε στους ποδοσφαιριστές πως θα πρέπει να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ, γιατί η Μπαρτσελόνα θα αναγκαζ
Keywords
Τυχαία Θέματα