''θα τηρηθουν οι δεσμευσεις για πλειστηριασμους και φπα στην εστιαση''...

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί όσον αφορά στα θέματα των πλειστηριασμών και του ΦΠΑ στην εστίαση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου,...
στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».
Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πειστούν οι δανειστές και θα επιτευχθεί συμφωνία εντός της προθεσμίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε κοντά» σε συμφωνία στο Eurogroup. Σχετικά με τα ΕΑΣ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα γίνει δεκτή η
λύση η οποία προτείνεται και πως είναι εφικτό να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ απόψε.
Όσον αφορά στον ΦΠΑ στην εστίαση, δήλωσε ότι η μείωσή του έχει αποδώσει από πλευράς αύξησης του τζίρου και, «από πλευράς δημοσίων εσόδων είμαστε σε καλό σημείο». Επίσης, πρόσθεσε ότι θεωρείται ότι, ως μέτρο, έχει καλή προοπτική. «Στόχος μας είναι να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές παντού» τόνισε. Παράλληλα, απέκλεισε εισπρακτικά μέτρα για την κάλυψη του κενού από τον μειωμένο συντελεστή.
Δεν ευσταθούν τα σενάρια περί επιπλέον δανεισμού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν ευσταθούν τα σενάρια που μιλούν για επιπλέον δανεισμό της χώρας για την επόμενη διετία. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια συμφωνία, η οποία υλοποιείται. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο και αυτή η συμφωνία προβλέπει, επιπλέον, βοήθεια για το διάστημα 2014-2016» είπε.
«Οι καλύτεροι δυνατοί χειρισμοί» στο θέμα των επανασυνδέσεων
Σχετικά με το θέμα της επαναφοράς στην ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών που έχουν πρόβλημα, δήλωσε ότι οι χειρισμοί ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Όσον αφορά στην επιβάρυνση στους λογαριασμούς, είπε ότι υπολογίζονταν 15.000 επανασυνδέσεις, με επιβάρυνση στους υπόλοιπους λογαριασμούς της τάξης του μισού ευρώ ανά μ.ο.
«Αυτό το ποσοστό αλλάζει ανάλογα με το ύψος τους λογαριασμού. Δηλαδή, στους μικρούς λογαριασμούς θα είναι 20 λεπτά και στους μεγάλους να φθάσει 70-80 λεπτά. Εάν διπλασιαστεί ο αριθμός, δηλαδή φθάσουμε σε 30.000 οικογένειες που πρέπει να επανασυνδεθεί το ρεύμα, τότε ο μέσος όρος επιβάρυνσης θα είναι ένα ευρώ» ανέφερε.
«Τα θετικά αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται με το νέο έτος»
Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις οι οποίες φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τη ΝΔ, είπε ότι δεν έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα από τις «δύσκολες, αλλά αναγκαίες» αποφάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που θα αρχίσει να συμβαίνει με το νέο έτος. Οπότε, πρόσθεσε, το γεγονός ότι «η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και όμως δεν καταφέρνει να ξεκολλήσει από αυτό το ποσοστό του». Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών νωρίτερα από την τετραετία, δήλωσε ότι προέχει το εθνικό συμφέρον, η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της, να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και μετά να κριθεί κανονικά από τους έλληνες πολίτες.
Σχετικά με το θέμα του φόρου στα ακίνητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ευχαριστημένος και ανέφερε ότι το 75% θα πληρώσουν λιγότερα, το 20% θα πληρώσουν τα ίδια και μόνο 5% θα πληρώσουν περισσότερα. «Και από αυτούς που θα πληρώσουν περισσότερα που είναι ανώτερης εισοδηματικής τάξης, κανένας δεν θα πληρώσει πάνω από 7,5% περισσότερο» τόνισε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα