''th σοσιαλδημοκρατια στην ελλαδα την εκφραζουμε εμεισ''...

18:19 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...Ο,ΤΙ ΠΕΙΣ...
Στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου. Ο κ. Βενιζέλος σε μια ομιλία που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα σχολίασε την τελευταία επίσκεψη της Τρόικας, το ευρωπαϊκό περιβάλλον της κρίσης, ...
τη λειτουργία της κυβέρνησης,
επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προέβη σε έμμεση αναφορά στο νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Αρχικά ο κ. Βενιζελος σημείωσε ότι η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις υπήρξε καθοριστική και χωρίς αυτή την προσπάθεια δεν θα γινόταν να υπάρξει κατάληξη να σε μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση για το χαράτσι και τη δημόσια διοίκηση. Για τη δημόσια διοίκηση είπε ότι ο άξονας της μεταρρύθμισης είναι η αξιοκρατία, η αξιολόγηση,η διαφάνεια και ο εκσυγχρονισμός στο κράτος.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η Τρόικα έχει αναγνωρίσει πως η κοινωνία δεν αποδέχεται νέα δημοσιονομικά μέτρα και επισήμανε το στοιχείο της αναζωπύρωσης από την Τρόικα για ένα νέο κούρεμα.
Πάντως ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν επιτεύχθηκε το 100% των στόχων, αφού ήταν δύσκολο να συμβεί αυτό και αναφέρθηκε στη μετάβαση από το χαράτσι στον ενιαίο φόρο, στην επανεξέταση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, στις καλύτερες ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στην οργανωμένη και συστηματική στήριξη των επιχειρήσεων για την ανάσχεση ανεργίας.
Αναφορικά με την Κύπρο εκτίμησε ότι αποτελεί το εργαστήριο το οποίο δοκιμάστηκε ένα άλλο μοντέλο παρέμβασης.
Αναλύοντας της κατάσταση στην Ευρώπη σημείωσε ότι θα ήταν μονομερές να πει κανείς για οικονομικό εθνικισμό και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει ανασφάλεια υπάρχει και συντηρητισμός. «Πιστεύω ότι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης αρχίζει και ανθίζει το άνθος του κακού, ο κίνδυνος κρίσης χρέους», είπε ο κ. Βενιζέλος και ανέφερε ότι η υπόθεση εργασίας να «βρεθούμε» αντιμέτωπη για μια νέα φάση της κρίσης είναι ορατή.
Κάνοντας λόγο για τον Ευρωπαϊκό Νότο υπογράμμισε ότι τώρα πλέον ο Νότος στην Ευρώπη δεν είναι γεωγραφική έννοια και ότι σημασία έχει να δούμε την έννοια "Νότος" ως πολιτική έννοια. "Ο πολιτικός Νότος είναι υπό δραματική πίεση", αναγνώρισε και συμπλήρωσε ότι από την άλλη πλευρά πλην της Γερμανίας σε όλες της χώρες με τριπλό Α, τα σοσιαλιστικά κόμματα μετέχουν στην κυβέρνηση. Γι' αυτό το λόγο, πρόσθεσε θα πρέπει να ανοίξουν ξανά αμιγώς ευρωπαϊκά θέματα, αντοχής των κοινωνιών, χρηματοδότησης και ανάπτυξης. Μάλιστα είπε ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τα θέματα αυτά στις 22 Μαΐου στη Ληψία, όπου θα ταξιδέψει για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του SPD, αλλά και στα μέσα Ιουνίου στο Παρίσι όπου θα έχει συναντήσεις με σοσιαλιστές ομολόγους του.
Σχολιάζοντας την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για εναλλακτική λύση είπε ότι η εμπειρία της Κύπρου ήταν η διάψευση των εύκολων λύσεων και ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β, πλην των προτάσεων του ΚΚΕ και του κ. Αλαβάνου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι τον Ιούνιο επικράτησε μια αντίληψη φιλοευρωπαϊκή και υπεύθυνη και ότι δεν μπορεί πλέον να τίθεται θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Γι' αυτό το θέμα κατέληξε λέγοντας ότι όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη δείχνουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.
Για την λειτουργία της κυβέρνησης είπε πως έχουμε εθνική υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στελέχη που διαθέτουμε στην κυβέρνηση.
Τέλος αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα" του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκφραστής μιας ιστορικής παράταξης, ότι η Δημοκρατική παράταξη είναι ιστορικά διαμορφωμένη και ότι δεν μπορεί να τη διεκδικεί όποιος είναι έξω από την κοίτη αυτής της παράταξης. Συμπλήρωσε, δε, ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί με την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει επίσημος εκφραστής και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είναι μαζί μας όποιος αισθάνεται ότι ανήκει στο ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, όλα τα άλλα είναι τεχνικές διαιρέσεις.Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα