Τεραστια ποσα σε φαρμακευτικη εταιρεια θελει να χαρισει η φ. σκοπουλη

13:44 29/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : protothema.gr
Mε μία απάντηση, που βρίθει ανακριβειών, αποκρύπτει κρίσιμα στοιχεία, συσκοτίζει γεγονότα και μπερδεύει εσκεμμένα τα δεδομένα, προσπαθεί η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, να μετριάσει την αρνητική εικόνα, που υπάρχει στο...
εσωτερικό της κυβέρνησης,
αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς από την οποία προέρχεται, για τις αμφιλεγόμενες και ελέγξιμες ενέργειές της.

Η δυσώδης υπόθεση, που αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα στο Θέμα της περασμένης Κυριακής, αφορά στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Με το δημοσίευμα αποκαλύφθηκε ότι η κυρία Σκοπούλη είχε ζητήσει εγγράφως από το ΚΕΕΛΠΝΟ (στις 24 Αυγούστου) να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της προμήθειας παρά το γεγονός ότι ίσχυαν δύο αντίθετα δεδομένα: Πρώτον, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων είχε απορρίψει τον Ιούνιο το αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για απευθείας ανάθεση του έργου, ξεκαθαρίζοντας ότι μία τέτοια διαδικασία είναι μη σύννομη. Δεύτερον ότι δύο μέρες (22 Αυγούστου) πριν την έγγραφη απαίτηση της κυρίας Σκοπούλη, ο έτερος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς είχε εξασφαλίσει, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες, που ήδη έχουν συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο, τη δωρεάν διενέργεια 20.000 μοριακών ελέγχων! Κι όμως η κυρία Σκοπούλη, ζήτησε ευθέως από το ΚΕΕΛΠΝΟ να αγνοήσει την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, αλλά και πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τους δωρεάν ελέγχους, που είχε εξασφαλίσει ο κ. Σαλμάς. Να πληρώσει δηλαδή σε μία εταιρία, την πολυεθνική Roche, την οποία είχε επιλέξει, με μία αμφιλεγόμενη διαδικασία, το ΕΚΕΑ ένα ποσό 300.000 ευρώ, χωρίς να είναι καν βέβαιο ότι οι έλεγχοι αυτοί είναι αναγκαίοι στο παραμικρό!

Η πρωτοφανής ενέργειά της πάγωσε την κυβέρνηση και έχει προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά. Η εμφανής αμηχανία της εκδηλώθηκε και με το γεγονός ότι χρειάστηκε τρεις ολόκληρες μέρες για να απαντήσει στο Πρώτο Θέμα, παρότι η αποκάλυψη την εκθέτει βαριά.

Η κυρία Σκοπούλη υποπίπτει σε σειρά νέων λαθών, σε πολλές αντιφάσεις, ενώ αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ίσως έχει κι άλλες «διακλαδώσεις».

1. Η κυρία Σκοπούλη ομολογεί ότι «μετά από επικοινωνία με όλους τους διοικητικούς υπεύθυνους περί προμηθειών η μόνη διαδικασία που ήταν δυνατόν να γίνει ήταν η προμήθεια αντιδραστηρίων μετά από διαπραγμάτευση με τους δύο διαθέσιμους προμηθευτές. Για την διαύγεια της διαδικασίας αποφασίστηκε να αναλάβει την διαπραγματευτική διαδικασία το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και να χρηματοδοτηθεί η προμήθεια από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)». Μα, ακριβώς αυτή τη διαδικασία απέρριψε ως μη σύννομη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, της οποίας προεδρεύει ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης!!! Δεν έκανε καν τον κόπο να ερευνήσει την κατάσταση και να εξαντλήσει κάθε άλλη δυνατότητα!!!

2. Η κυρία Σκοπούλη ενημερώνει τον υπουργό Υγείας Ανδρ
Keywords
Τυχαία Θέματα