Συσκεψη υπο τον παπανδρεου για τον προϋπολογισμο

12:42 2/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν το θέμα που απασχόλησε σύσκεψη υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί-στελέχη του Κινήματος και οι εκπρόσωποί του στη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση...
εκτιμήθηκε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει αντιπολιτευτική γραμμή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον οποίο, παρόλα αυτά θα ψηφίσει. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν, κατά τις
ίδιες πληροφορίες, οι Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Α. Διαμαντοπούλου και Κ. Σκανδαλίδης.

Η στάση της ΝΔ ως μετέχουσα στην κυβέρνηση ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι η ΝΔ συμπεριφέρεται ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην απουσία των στελεχών της ΝΔ από τις συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έθεσε θέμα σχετικά με τη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων, όταν δεν συμμετέχουν τα μέλη ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η ίδια φέρεται να είπε ότι η ΝΔ βλέπει την κυβέρνηση Παπαδήμου ως «τράνζιτ», ως ένα όχημα που θα την οδηγήσει στην εξουσία και τίποτε άλλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά στη συνέχεια θα κάνει αντιπολίτευση με βάση αυτό που ψήφισε. Εμείς, τόνισε, «θα δουλέψουμε για την κυβέρνηση». Και πρόσθεσε ότι η χώρα δίνει μια εθνική και όχι κομματική μάχη, καθώς και ότι «τα κόμματα είναι για την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση για τα κόμματα.

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αποφασίσθηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και η συζήτηση να είναι επί της ουσίας και να δοθεί στον κόσμο προοπτική, γιατί,οπως είπαν, έχει κουραστεί από τις υψηλού τόνου αντιπαραθέσεις.

Βενιζέλος: «Το στοίχημα της χώρας για το παρόν και το μέλλον θα κριθεί στην ειλικρίνεια και την αλήθεια»

Αλλαγή του πολιτικού κλίματος, αλλά και διατήρηση των ίδιων προβλημάτων για τη χώρα, διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και συμμετείχαν οι υπουργοί μέλη του Κινήματος και τα κοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία θα χειριστούν το θέμα του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο κανένας «δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης», χωρίς, πάντως, να διευκρινίσει αν η παρατήρησή του αφορά τη ΝΔ ή εσωκομματικούς αντιπάλους.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι «το στοίχημα της χώρας για το παρόν και το μέλλον θα κριθεί στην ειλικρίνεια και την αλήθεια». Και αναφέρθηκε στην επιλογή που έχει γίνει να εστιάζεται η κριτική σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ίδιος.

Κατά τον κ. Βενιζέλο στο θέμα αυτό «μπορούμε να δώσουμε μια αποτελεσματική απάντηση, όταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και
Keywords
Τυχαία Θέματα