Συναντήσεις ν. παππά με διοικήσεις γαλλικών τηλεοπτικών ομίλων

17:16 8/12/2016 - Πηγή: Fimotro

Τις έδρες των γαλλικών τηλεοπτικών ομίλων France Televisions και TV5 Monde στο Παρίσι επισκέφθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός ενημερώθηκε για το project του France TV Info, του νέου 24ωρου αμιγώς

ενημερωτικού καναλιού, το οποίο δομεί την πληροφόρηση στα μέτρα της εποχής του Internet και των social media. Ο γενικός γραμματέας της France Televisions Francis Donnat ανέλυσε με ποιον τρόπο το νέο σχήμα υπερέβη τις εγγενείς δυσκολίες και αξιοποίησε όλο το υφιστάμενο δυναμικό των τεσσάρων δημόσιων οργανισμών που το απαρτίζουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι το France TV Info «μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για τη μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης στη νέα εποχή της υψηλής τεχνολογίας με αξιόπιστο ενημερωτικό προϊόν σε 24ωρη βάση και οικονομίες κλίμακας».
Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στην έδρα του TV5 Monde συζήτησε την αναβάθμιση της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του γαλλικού τηλεοπτικού ομίλου. Επίσης, είχε αναλυτική ενημέρωση για την κυβερνο-επίθεση που δέχθηκε το TV5 Monde στις αρχές του 2015, η οποία απείλησε την ίδια την ύπαρξη του ομίλου, καθώς και ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί έκτοτε προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πλήρες και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα κυβερνο-ασφάλειας. Για το θέμα αυτό οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε στενή συνεργασία.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των δύο τηλεοπτικών ομίλων, και ενημερώθηκε αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας, τις νέες τάσεις και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα