Συλλαλητηριο γσεε-αδεδυ την κυριακη

20:34 16/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Πανεργατικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου...
με εκείνο του «1-1-4».

«Εδώ και δυο χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται».

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα, είναι ανάπηρη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τη βάλει στο γύψο» είπε ο κ.Παναγόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες «για να διασωθούν οι θεσμοί και τα εργασιακά δικαιώματα».

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

«Σήμερα καταργούνται οι συμβάσεις και οι εργατικοί νόμοι» είπε ο Θάνος Βασιλόπουλος, της Αυτόνομης Παρέμβασης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά ώστε «να μην περάσει η νέα λαίλαπα» όπως τη χαρακτήρισε.

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.
Keywords
κυριακη, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κυριακη, σταση εργασιας, συνταγμα, μνημονιο, ελλαδα, παμε, νέα, γσσε, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, βασιλοπουλος, γσσε, δημοκρατια, υπουργειο οικονομικων, αγωνες, διαστημα, ειπε, λογο, παμε, πρωι, σειρα, συγκεντρωση, εφαρμογη, υπουργειο, θανος
Τυχαία Θέματα