Στον συριζα θέλουν να πιστεύουν ότι κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς!

15:39 16/2/2021 - Πηγή: Fimotro
Διαρρέουν δημοσκοπήσεις που δεν έγιναν ποτέ και σύμφωνα με τις οποίες έχουμε… “ανατροπή του πολιτικού σκηνικού”

Το να συμβαίνει ένα πολιτικό γεγονός και να το καταγράφεις, κανένας δεν μπορεί να σου πει το παραμικρό. Να καταγράφεις όμως τις ελπίδες και τα θέλω σου, αυτό σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αγώνα να πείσουν την κοινή γνώμη ότι έχει υπάρχει μεταστροφή στις τάσεις της κοινής γνώμης. Αυτό είναι

θεμιτό για ένα κόμμα που στις επόμενες εκλογές θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή στην εξουσία. Αυτό που είναι κακό είναι οι προσδοκίες που καλλιεργούνται σε ορισμένους ψηφοφόρους και κυρίως κομματικά στελέχη που δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία και οι οποίοι διαβάζοντας τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι πραγματικά η διαφορά μεταξύ της ΝΔ κλείνει σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος θα… κερδίσει τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά δεν παίζει πουθενά ούτε ως το πιο ευφάνταστο σενάριο που έχει γραφτεί ποτέ.

Χθες το fimotro έδωσε τις εκτιμήσεις τω δημοσκόπων που υπάρχουν σήμερα εάν είχαμε τώρα εκλογές (εδώ). Από την άλλη σύμφωνα με τις διαρροές που γίνονται επιλεκτικά σε Μέσα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως προς τον Αλέξη Τσίπρα, σε αυτές τις «μυστικές δημοσκοπήσεις» -που μόνο η Κουμουνδούρου έχει στα χέρια της- η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας είναι μονοψήφια και η φθορά της κυβέρνησης «σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν παραδοσιακές μετρήσεις».

Το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τις «μυστικές δημοσκοπήσεις», χάνει κυρίως προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, χάνει όμως και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας απώλειες που φτάνουν το 20% (!) προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως προς την «αδιευκρίνιστη ψήφο» -που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 20%- ενώ οι κοινωνικές ομάδες που σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές εγκαταλείπουν τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: μάλλον λόγω του «γ@@σαμε τη μεσαία τάξη» του Πολάκη) είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι.

Οι ίδιες «μυστικές δημοσκοπήσεις» δείχνουν ότι ανεβαίνει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εισπράττει μόνο από τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τις απώλειες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κυρίως (σ.σ.: μαντέψτε) από τις απώλειες του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις «μυστικές δημοσκοπήσεις» της Κουμουνδούρου που ουδείς άλλος γνωρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει μόνο στην ηλικιακή ομάδα 35-54, αλλά και στην ηλιακή ομάδα 55+.

Η βασική διαρροή του επιτελείου του κ. Τσίπρα είναι, όπως γράφει το ieidiseis, ότι «η Κουμουνδούρου έχει συγκροτήσει ερευνητική ομάδα που μελετά και αναλύει τα ευρήματα τόσο των δημοσκοπήσεων που η ίδια ενεργεί όσο και των μετρήσεων που δημοσιεύονται» και «είναι χαρακτηριστικό πως στις έρευνες που πραγματοποιεί εντάσσει και μετρήσεις μέσω του Διαδικτύου», όπου φαίνεται ότι «πλέον έχουμε να κάνουμε με μια άλλη Ελλάδα».

The post Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να πιστεύουν ότι κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς! appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα