Στο μπακου του αζερμπαϊτζαν ο αντωνης σαμαρας για τον αγωγο ταρ

16:34 19/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Στο... Μπακού του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ και θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό...
Μέγαρο.Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο και το Μουσείο που φέρουν το όνομα του πρώην Αζέρου ηγέτη Χεϊντάρ Αλίγιεφ και αναμένεται να αναχωρήσει από το Μπακού για
την Αθήνα, στις 7 το απόγευμα.

Όλα δείχνουν ότι ο αγωγός TAP για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι το θέμα των συζητήσεων,να θυμίσουμε ότι ο Διαδρατικός Αγωγός - Transadriatic Pipeline - TAP- θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει, μέσω Αλβανίας, στην Ιταλία μεταφέροντας αζέρικο αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ προς όλη την Ευρώπη!

Η κατασκευή και η λειτουργία του TAP, όπως γράφει και το capital.gr, αναμένεται να δημιουργήσει 4.800 θέσεις εργασίας ανά έτος, για 54 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος των θετικών οικονομικών επιδράσεων του αγωγού θα λάβουν χώρα στην Μακεδονία και τη Θράκη, περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.
Μόνο για την κατασκευή του αγωγού θα δημιουργηθούν 2.500 θέσεις εργασίας, ενώ, εφόσον επιλεγούν ελληνικοί σωλήνες, δεν αποκλείεται τα «κέρδη» να φτάσουν ακόμα και τις 10.000 θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι για την επίσκεψη όπως μάθαμε σχετικά δεν θα γίνουν επίσημες δηλώσεις...και ο Αντώνης Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά από το πολλά υποσχόμενο ταξίδι του στην... Κίνα!

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα