Στη δημοσιοτητα τα ποθεν εσχες των πολιτικων

Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο το πρωί, από την Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, της οποίας επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των 300 του Κοινοβουλίου, των εξωκοινοβουλευτικών... υπουργών και υφυπουργών, καθώς και των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορούν το οικονομικό έτος 2009.

Για πρώτη φορά πάντως, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών θα είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό κόμβο της Βουλής,
μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, στην προσπάθειά της να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, καταθέτοντας και σχετική τεχνική έκθεση για την ασφάλεια του απορρήτου, την οποία ενέκρινε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής εξετάζει τη νομική δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να ζητήσει η ίδια απευθείας από τις αρμόδιες Ελβετικές αρχές να της αποσταλούν όλα τα στοιχεία με καταθέσεις πολιτικών, ώστε να προχωρήσει στην διασταύρωση τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα