Στα γυρίσματα της ισπανοελληνικής παραγωγής “ο εγγονός” βρέθηκε ο υφυπουργός ν. γιατρομανωλάκης

16:38 11/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Στα γυρίσματα της ισπανοελληνικής παραγωγής «Ο εγγονός» βρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για τον σύγχρονο πολιτισμό, Νικόλας Γιατρομανωλάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Μάρκο Χολέβα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η σπουδαία Ισπανίδα ηθοποιός Carmen Machi, γνωστή μεταξύ άλλων από τις ταινίες του Αλμοδοβάρ «Mίλα της» και «Σπασμένες Αγκαλιές», η οποία έχει βραβευτεί με το βραβείο Goya

για την ερμηνεία της στην ταινία «Έρωτας αλα Ισπανικά» (την πιο εμπορική ισπανική ταινία όλων των εποχών), ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η ταλαντούχα Ισπανίδα Nelly Reguera, που έχει σκηνοθετήσει από κοινού με την Inés de León, και τη σειρά «Βάλερια» του Netflix

«Ο εγγονός» που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ευρωπαϊκής σύμπραξης στον τομέα του κινηματογράφου, αξιοποιώντας τεχνογνωσία ισπανικών και ελληνικών κινηματογραφιστών. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή των ισπανικών εταιρειών Fasten Films και B-team με την ελληνική Homemade Films και έχει την υποστήριξη του ισπανικού Υπουργείου Πολιτισμού, 3 ισπανικών τηλεοπτικών καναλιών (RTVE, TV3 & MOVISTAR), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ, του ΕΚΟΜΕ και του ευρωπαϊκού ταμείου Eurimages, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το Hellenic Film Commission, η αρμόδια διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα.

Δείτε τι έγραψε στο facebook ο υφυπουργός.

The post Στα γυρίσματα της ισπανοελληνικής παραγωγής “Ο εγγονός” βρέθηκε ο Υφυπουργός Ν. Γιατρομανωλάκης appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα