Σωματεία καράτε ανέδειξαν παράνομα το δ.ς – χιλιάδες ευρώ επιχορηγήσεις “φαγώθηκαν” από παράνομη διοίκηση! (έγγραφα)

16:04 11/7/2017 - Πηγή: Fimotro


Η αμαρτωλή Ομοσπονδία ΤριάθλουΜετά τον φάκελο του Καράτε, συγκεκριμένα στελέχη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανοίγει και το φάκελο του Τριάθλου, θέλοντας να μπει στα βαθιά, στα “βρώμικα νερά» του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο Καράτε και Τρίαθλο σχετίζονται. Όχι βέβαια αθλητικά αλλά διοικητικά. Ο λόγος ο εξής: Το Τρίαθλο σαν Ομοσπονδία συστάθηκε, οργανώθηκε και διοικήθηκε από πρόσωπα που είχαν και έχουν στα χέρια τους διοικητικά την Ομοσπονδία του Καράτε και για την οποία οι παρανομίες είναι πολλές και τις περισσότερες τις έχουν δημοσιοποιήσει με στοιχεία.

Οπως λένε, κοινός παρανομαστής και για τις δύο Ομοσπονδίες φέρεται ο Γιώργος Γερολύμπος, πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός στο χώρο του Αθλητισμού.

“Οικογενειακή υπόθεση”
Οι κυβερνητικές αρχές πιάνουν το νήμα του Τριάθλου από το 2012. Το 2012 τον Σεπτέμβριο είναι τόσο εκτεταμένη η ασυδοσία που επικρατεί στο Τρίαθλο που αξίζει να παραθέσουμε τα εξής: Στις εκλογές ανάδειξης του ΔΣ για την Ομοσπονδία του Τριάθλου υποψήφιος είναι και πάλι ο Γιώργος Γερόλυμπος, εφορευτική επιτροπή η γυναίκα του (!) Εμμανουέλλα Ποντίδα, τότε Αντιπρόεδρος και νύν Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ), ο Μιλτιάδης Παπαδημητρίου υπάλληλος της ΕΛΟΚ και η Ελπίδα Χριστοδούλου, πρώην αθλήτρια καράτε, νυν προπονήτρια του Αθλητικού Σωματείου «Κέντρο Καράτε Σότοκαν Ιλισίων» και γνωστή ως ιδιοκτήτρια της εταιρίας «ELPIDA STARS TOURS ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» η οποία αναλαμβάνει όλα σχεδόν τα ταξίδια των εθνικών αποστολών Καράτε.

Σχολές Καράτε σχημάτισαν το Δ.Σ
Σύμφωνα λοιπόν με τα πρακτικά των αρχαιρεσιών η εφορευτική επιτροπή ελέγχει διεξοδικά τα 15 σωματεία που υποτίθεται καλλιεργούσαν το άθλημα του Τριάθλου και κρίνει θετικά το δικαίωμα της εκλογιμότητας(!). Ωστόσο, η αλήθεια όπως προκύπτει γνωρίζοντας την λίστα με τα σωματεία που πήραν μέρος είναι η εξής: Από τα 15 σωματεία, τα 12 είναι σωματεία Καράτε φίλα προσκείμενα προς τον Γιώργο Γερόλυμπο και από τα 12 αυτά, τα 11 δεν είχαν ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τριάθλου. ΑΡΑ κατά τον αθλητικό νόμο δεν είχαν ούτε το δικαίωμα του εκλέγειν ούτε του εκλέγεσθαι. Άρα τα σωματεία αυτά δεν έπρεπε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και φέρνει ποινικές και διοικητικές ευθύνες σύσσωμη η εφορευτική επιτροπή… Εκλέγεται λοιπόν παράνομα πρόεδρος στο Τρίαθλο ο Γιώργος Γερόλυμπος, με τις πλάτες της γυναίκας του και των φίλων του καρατέκα και κανονικά εισέπραττε την κρατική επιχορήγηση κάθε χρόνο από την ΓΓΑ και άλλες επιχορηγήσεις από Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ολυμπιακή Επιτροπή. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γι’ αυτά τα χρήματα θα επανέλθουμε με νέο άρθρο.

Ο Κοντονής και η διαδικασία κάθαρσης
Το 2015 έρχεται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής υπόσχεται κάθαρση στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού όπου για χρόνια συνέβαιναν απίστευτες παρανομίες. Πράγματι μετά από καταγγελίες γονέων ο κ. Κοντονής γίνεται γνώστης όλων των πρακτικών και ειδικά των όσων συμβαίνουν στο Καράτε και το Τρίαθλο και ξεκινά έρευνα. Καλεί στην ΓΓΑ τα 12 σωματεία Καράτε, που σύμφωνα με τα πρακτικά των αρχαιρεσιών συμμετείχαν στις εκλογές του Τριάθλου και την ανάδειξη του Γεωργίου Γερόλυμπου ως προέδρου της εν λόγω Ομοσπονδίας, να απαντήσουν αναφορικά για την σχέση τους με το άθλημα του Τριάθλου, την αθλητική δραστηριότητα τους στο άθλημα και την συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες δια την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου στις 10/09/2012.

Στην κλήση ανταποκρίθηκαν 6 σωματεία και με υπεύθυνες δηλώσεις, βεβαίας ημεροχρονολογίας, που υπέβαλαν στην ΓΓΑ δήλωσαν αφ ενός ότι δεν καλλιεργούσαν το άθλημα του Τριάθλου και δεν είχαν ουδεμία ειδική αθλητική αναγνώριση σε αυτό, αφ ετέρου ότι ουδέποτε συμμετείχαν στις προαναφερόμενες αρχαιρεσίες και τους φερόμενους ως αντιπρόσωπους-εκπροσώπους τους ή δεν τους γνωρίζουν ουδόλως ή δεν αποτελούν μέλη των συλλόγων τους! Τα υπόλοιπα 6 σωματεία ουδόλως μέχρι σήμερα ανταποκρίθηκαν …

Στην συνέχεια ο κ. Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με το από 1-9-2016 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, ογκώδη φάκελο-αναφορά που περιλαμβάνει τεκμηριωμένες διαπιστώσεις των υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. για τα πεπραγμένα στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στη διάρκεια των ετών 2008-2016, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και επώνυμες επίσημες καταγγελίες αθλητικών παραγόντων, σχετικά με τη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ο φάκελος διαβιβάστηκε κατά το άρθρο 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς από τη διαχρονική και ενδελεχή έρευνα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η λειτουργία της Ε.Ο. Τριάθλου ΔΕΝ είναι νόμιμη, και επειδή δεν κατέστη δυνατός ο έλεγχος νομιμότητας των αρχαιρεσιών του 2012 και άλλων πράξεων του Δ.Σ., λόγω μη ανταπόκρισης της Ε.Ο. Τριάθλου στις επί σειρά ετών αλλεπάλληλες οχλήσεις της Γ.Γ.Α.

Η ένωση δικογραφιών και ο Γιώργος Βασιλειάδης

Κατόπιν αυτού σχηματίζονται 2 δικογραφίες με κοινό παρανομαστή τον Γιώργο Γερόλυμπο και την παρέα του. Η 6442Π/ΑΘ16/133, της οποίας την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε η 8η Πταισματοδίκης Αθηνών και αφορούσε το Τριάθλο και η 594π/ΑΘ16/152, της οποίας την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε η 23η Πταισματοδίκης Αθηνών και αφορούσε το Τριάθλο-Καράτε. Μάλιστα, όπως μάθαμε προσφάτως από δικηγορικές πηγές, οι δύο παραπάνω δικογραφίες, ύστερα από αίτημα των πολιτικώς εναγόντων θα συνενωθούν πράγμα που σημαίνει κακή εξέλιξη για τους εμπλεκόμενους και εν δυνάμει κατηγορούμενους των υποθέσεων αυτών. Ωστόσο, ο τότε υφυπουργός κ. Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού, βλέποντας την εκτεταμένη παρανομία στο Τρίαθλο αφαιρούν την φίλαθλη ιδιότητα του και το εντάσσουν σαν κλάδο άθλησης στο Μοντέρνο Πένταθλο. Aπό τότε, όμως,ενώ οι δικογραφίες προχωράνε κανονικά κάποια πράγματα μένουν πίσω σε διοικητικό επίπεδο. Κάποιοι συνδέουν αυτήν την υποχωρηση με την έλευση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ενώ επίσης διαφαίνεται και μία ενδοτικότητα από την πλευρά του προέδρου του Μοντέρνου Πένταθλου κ. Πανταζίδη.

Keywords
Αναζητήσεις
ελοκ παρανομίες
Τυχαία Θέματα