Σήμερα η ανακοίνωση ποινών στη δίκη της χ.α.

Στις 12 το μεσημέρι η ιστορική ανακοίνωση

Σήμερα είναι η πιο σημαντική μέρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Χθες ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους επί των ποινών οι συνήγοροι των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει σήμερα στη 12, όπου θα ανακοινωθούν οι ποινές. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν

για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κριθεί οι εξής: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Στο μεταξύ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της εισαγγελέως για τις ποινές, ο Γιάννης Λαγός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, καθώς η ασυλία του δεν έχει αρθεί και άρα μπορεί να ταξιδέψει.

Η εισαγγελέας πρότεινε επτά χρόνια κάθειρξης για τους πρώην βουλευτές που δεν τους έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Σε όσους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) η εισαγγελέας έχει προτείνει πέντε έτη φυλάκισης.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη επτά ετών.

Ακόμη, για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας ζήτησε με την πρότασή της να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Επίσης, η εισαγγελέας πρότεινε για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατελη ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

The post Σήμερα η ανακοίνωση ποινών στη δίκη της Χ.Α. appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα