''σημαντικες εξελιξεις εντος των επομενων ωρων στις ερευνες για το boeing''...

18:02 7/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από προσώπου γης...
ένα μήνα πριν, μαζί με 239 επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό, εξέφρασαν οι μαλαισιανές αρχές, τη Δευτέρα.

Σε επίσημη συνέντευξη τύπου που δόθηκε νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, δήλωσε ότι οι Αρχές της χώρας είναι «συγκρατημένα αισιόδοξες» ότι μέσα στις επόμενες «ημέρες εάν όχι ώρες» θα υπάρξουν εξελίξεις, όσον αφορά την επιχείρηση της αναζήτησης του μαύρου
κουτιού στον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, είπε ότι οι ελπίδες για επιζώντες δεν έχουν εξανεμιστεί και ότι όλοι προσεύχονται για εκείνους.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται και μετά τις τελευταίες εξελίξεις κατά τις οποίες ένα αυστραλιανό πλοίο εντόπισε σήμα από την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού - μετά το σήμα που εντόπισε κινεζικό σκάφος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της Μαλαισίας, οι πιλότοι του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, φαίνεται πως προσπάθησαν να αποφύγουν τα ραντάρ των γειτονικών χωρών πετώντας γύρω από την Ινδονησία προτού το αεροσκάφος πάρει πορεία προς τον νότιο Ινδικό.

Νωρίτερα τη Δευτέρα οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα αυστραλιανό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines εντόπισε δύο νέα ηχητικά σήματα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 μέσα σε διάστημα δύο ωρών.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του Boeing 777 δήλωσε ότι «η σημερινή περιοχή αναζήτησης έχει έκταση περίπου 234.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων» και ότι το αυστραλιανό σκάφος Ocean Shield ανίχνευσε άλλα δύο σήματα, πέρα από τα πρώτα τρία που εντόπισαν αεροσκάφη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο Άνγκους Χιούστον, ωστόσο, σημείωσε πως για τα σήματα που έρχονται από μία θαλάσσια περιοχή που έχει περίπου 4500 μέτρα βάθος «θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να επιβεβαιωθεί αν προέρχονται από την πτήση MH370».

«Χρειαζόμαστε μια καλή θέση στον πυθμένα του ωκεανού για μια αποτελεσματική αναζήτηση», τόνισε, λέγοντας πως η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε για δύο ώρες και 20 λεπτά και η δεύτερη για 13 λεπτά.

«Η περιοχή αναζήτησης είναι πάνω από 300 ναυτικά μίλια μακριά και τα σήματα ήταν σε αντίθετα άκρα της περιοχής», είπε ακόμη ο κ. Χιούστον.

Η είδηση ότι τι αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield έλαβε σήματα είναι «το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο μέχρι στιγμής, αλλά και πάλι χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του Boeing 777

«Το να βρούμε αυτά τα σήματα είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο, πρέπει να βρούμε τα συντρίμμια για να επιλύσουμε το μυστήριο», πρόσθεσε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα