ΣΕΒΕ : ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

19:32 2/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Σημαντικά προβλήματα ρευστότητας τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, αποτυπώνονται σε έρευνα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) στην οποία συμμετείχαν περί τις 113 επιχειρήσεις. Όπως...
προκύπτει από τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους ίδιους τους επιχειρηματίες, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα συνεργασίας με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, το 44% των ερωτώμενων χαρακτήρισε ως κακή ή πολύ κακή τη συνεργασία και την τελική έκβαση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, κατά τη χρονιά που πέρασε.

Περίπου δύο στις τρεις εξαγωγικές επιχειρήσεις (62%) που έλαβαν μέρος στην έρευνα του ΣΕΒΕ, εκτιμούν ότι η δυνατότητα χρηματοδότησης από τις τράπεζες θα είναι φέτος χειρότερη από το 2010. Ένας στους τρείς αναμένει η ροή των τραπεζικών χορηγήσεων να είναι ίδια με πέρυσι και μόλις το 7% του δείγματος, εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων (68%) δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη συνεργασία τους με τις τράπεζες το 2010.
Keywords