«ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ΒΟΜΒΕΣ» ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ

19:41 3/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Δύο εργάτες της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα δέχτηκαν ραδιενεργή ακτινοβολία ανώτερη από το όριο των 250 μιλισιβέρτ ετησίως που έχει καθοριστεί από τις αρχές για όσο διαρκεί η κρίση, επιβεβαίωσε την εταιρεία που εκμεταλλεύεται την μονάδα. Μέχρι σήμερα, καμία...
περίπτωση έκθεσης σε ακτινοβολία που να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο επίπεδο δεν είχε εντοπιστεί.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας τριάντα και σαράντα ετών, υπέστησαν πρόσφατα εκτενείς εξετάσεις, καθώς η εταιρεία
Tokyo Electric Power (TEPCO) είχε αρχικά διαπιστώσει ότι οι θυρεοειδείς τους αδένες έδειξαν υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας (ιώδιο 131).

Η εταιρεία κάνει πράγματι εξετάσεις στα όργανα των εργαζομένων που είχαν εμπλακεί στις επιχειρήσεις στη Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Αρ. 1) μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που κατέστρεψαν τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων της μονάδας, προκαλώντας την πλέον σοβαρή πυρηνική καταστροφή μετά από εκείνη του Τσερνομπίλ (Ουκρανία) πριν από 25 χρόνια.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Τσίμπα (ανατολικά του Τόκιο), υποδεικνύουν μια εσωτερική έκθεση στη ραδιενέργεια που έφτασε τα 210 με 580 mSv για τον ένα, και τα 200 έως 570 mSv για τον άλλο, σαφώς πάνω από το επιτρεπτό όριο σε περίοδο κρίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα