Πυροβολισμοι και εκρηξη απο το εμπορικο κεντρο στο ναιρομπι...

11:20 24/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Πυροβολισμοί και μια έκρηξη ακούστηκαν, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, από το εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, παρά το γεγονός ότι...
η κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα πως οι στρατιωτικές δυνάμεις είχαν υπό τον έλεγχό τους το κτήριο και απελευθέρωσαν το σύνολο των ομήρων.
Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Κένυας ανιμετωπίζουν «έναν ή δύο» ένοπλους ισλαμιστές που έχουν κρυφτεί στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι
ένοπλοι εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν σε έναν από τους ορόφους του κτηρίου.
Τηλεοπτικό δίκτυο της Κένυας μετέδωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν άλλα έξι μέλη της ομάδας των ενόπλων, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας του.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές ότι τρία από τα δέκα έως δεκαπέντε μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας ανακοίνωσε πως δέκα άνθρωποι κρατούνται και ανακρίνονται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ. Το υπουργείο επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών από τους ενόπλους που κρατούν ομήρους στο εμπορικό κέντρο.
Περισσότεροι από 200 πολίτες έχουν διασωθεί, ενώ 65 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με το υπουργείο. Παράλληλα ο Ερυθρός Σταυρός έχει ακόμη καταγεγραμμένους 63 ανθρώπους ως αγνοούμενους.

Ταμπέλα που δείχνει το δρόμο προς το εμπορικό κέντρο Westgate διακρίνεται ανάμεσα σε καπνούς. Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «φοβερή τραγωδία» την επίθεση στο Ναϊρόμπι, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Κένυα. «Τους στηρίζουμε σε αυτή τη φοβερή τραγωδία που συνέβη», δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με τον νιγηριανό πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν.

Οι δύο ηγέτες, που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα. Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα