Προβαδισμα 3% του τραμπ δινει νεα δημοσκοπηση

20:30 26/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Περνά μπροστά και έχει προβάδιμα 3% σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνει ποσοστό...
48% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 45% για τη Χίλαρι Κλίντον. Η δημοσκόπηση
διενεργήθηκε το τριήμερο 22-24 Ιουλίου και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 3,5%.

Οταν στους ψηφοφόρους υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής άλλων υποψηφίων πέραν του Τραμπ και της Κλίντον η απόσταση μεταξύ των δύο πρώτων μεγαλώνει.

Συγκερκιμένα, ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα συγκεντρώνει ποσοστό 44%, έναντι 39% για την Κλίντον και ακολουθούν ο Γκάρι Τζόνσον (φιλελεύθερος) με 9% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα, με σημαντική διαφορά, στη Χίλαρι Κλίντον. Άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δίνει το ίδιο ποσοστό (42%) και στους δύο κυριότερους υποψηφίους. Αν στο ερώτημα συμπεριληφθούν και οι Τζόνσον και Στάιν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει επίσης ότι έχει αυξηθεί σημαντικά (ποσοστό 44%) ο αριθμός των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που θεωρούν ότι το κόμμα τους παραμένει ενωμένο. Την περασμένη εβδομάδα μόλις το 16% απαντούσε θετικά στο ερώτημα αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα