''προτεινω την καταργηση του φπα σε ολη την ευρωπη''...

15:00 20/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που η κυβέρνηση και ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν...
στροφή στο ρεαλισμό, για να μπορέσει η χώρα να πάρει ανάσα ρευστότητας μέσα από συγκεκριμένα όμως μέτρα και μεταρρυθμίσεις, ο πρώτος σε σταυρούς ευρωοβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, διαφοροποιείται.

Για την ακρίβεια, στρέφεται κατά των ανακοινώσεων Βαρουφάκη περί αύξησης του ΦΠΑ, μιλώντας για "κατάργησή του σε όλη την Ευρώπη".

Ειδικότερα, ο κ. Γλέζος, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη διάρκεια συζήτησης για τους Κανόνες του ΦΠΑ όσον αφορά ψηφιακές υπηρεσίες, βιβλία και έγγραφα, είπε: «Όσα άκουσα εδώ αποτελούν ημίμετρα, γι’ αυτό ζητάω την κατάργηση του ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη».

«Θέλω πολύ σύντομα να εξηγήσω τους λόγους. Γνωρίζετε ότι ο ΦΠΑ ανήκει στους έμμεσους και όχι στους άμεσους φόρους. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού. Αλλά ας δούμε στην πραγματικότητα τι είναι ο ΦΠΑ. Πρόκειται για Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Προστιθέμενης Αξίας σε τι; Όταν αγοράζεις ένα βιβλίο, προσθέτεις αξία επειδή είσαι ο νέος αναγνώστης; Για σκεφτείτε το αυτό. Όταν καταναλώνεις ένα προϊόν, αυτό σημαίνει ότι προσθέτεις αξία σ’ αυτό το προϊόν; Πρόκειται για μια φορολογία σε βάρος των καταναλωτών, σε βάρος των λαών και των πολιτών και όχι σε βάρος του κεφαλαίου. Γι’ αυτό προτείνω την κατάργησή του» κατέληξε.
Keywords