Προσφυγή στο εσρ από πολίτη που διαμαρτύρεται για το υπόμνημα λιγνάδη

13:15 26/2/2021 - Πηγή: Fimotro

Πολίτης προσέφυγε στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενος για την προβολή του απολογητικού υπομνήματος του κατηγορούμενου για το αδίκημα των βιασμών κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΣΡ, για την καταγγελία – που κατέθεσε σήμερα πολίτης που εργάζεται ως δικηγόρος – ορίσθηκε εισηγητής και «το όλο θέμα μελετάται».

Ο καταγγέλλων ζητά την παρέμβαση του Συμβουλίου, ώστε να «κατέβει» το απολογητικό υπόμνημα από όλα τα ειδησεογραφικά

μέσα, καθώς περιλαμβάνει «ακατανόμαστες φράσεις, περιγραφές ακατάλληλων για ανηλίκους σεξουαλικών πράξεων και ειδεχθή ποινικά αδικήματα».

Η καταγγελία, όπως δημοσιεύθηκε από το Eθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο:

«Από το πρωί αναπαράγεται ως είδηση και παρατίθεται αυτούσιο σε αρχείο pdf σε ειδησεογραφικά sites και τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές, το απολογητικό υπόμνημα του κ. Λιγνάδη, στη γνωστή υπόθεση των ημερών, στο οποίο περιλαμβάνονται ακατανόμαστες φράσεις, περιγραφές ακατάλληλων για ανηλίκους σεξουαλικών πράξεων και ειδεχθή ποινικά αδικήματα… Κατανοώ πλήρως την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού, αλλά εδώ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια αυτά και πλέον χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σχετική σήμανση σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα, παρατίθεται σοκαριστικό ακατάλληλο περιεχόμενο για ανηλίκους…Από το να αρχίσω να καταθέτω ασφαλιστικά μέτρα προς κάθε ενημερωτικό μέσο, για την προστασία του γιού μου και όλων των ανηλίκων που και αυτά έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση για θέματα που τους ενδιαφέρουν (όπως αθλητικά, καλλιτεχνικά θέματα, κ.α.) θεωρώ πως είναι επιβεβλημένο να προβείτε πάραυτα σε άμεσες ενέργειες να «κατέβει» το υλικό αυτό και να σταματήσει να προβάλλεται, καθώς ουδεμία σήμανση υπάρχει ούτε στα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε στα ειδησεογραφικά sites πως περιέχεται υλικό κατάλληλο για άνω των 18 ετών. Άλλο πράγμα η ενημέρωση του κοινού και άλλο να παρατίθεται αυτούσιο ακατάλληλο περιεχόμενο!!! Θεωρείστε αυτονόητο πως τυχόν παράλειψη ενεργειών σας, θα σας καταστήσει συνυπεύθυνους με όσους αναπαράγουν το εν λόγω περιεχόμενο».

The post Προσφυγή στο ΕΣΡ από πολίτη που διαμαρτύρεται για το υπόμνημα Λιγνάδη appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα