Πολιτική κόντρα για την «παραίτηση» κουρουμπλή

15:26 14/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Αφορμή για πολιτική κόντρα άνοιξε, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

«’Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωσή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με πληροφορίες ότι έχει θέσει στη

διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Από την πλευρά του πάντως ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Εμείς θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή καθώς πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα, σημειώνοντας «θέλω να συγχαρώ τους δημάρχους, που με δικά τους μέσα κινήθηκαν».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «πρέπει επιτέλους για μία φορά να αποδοθούν ευθύνες» και υπογράμμισε πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση εμφανίστηκε «απροετοίμαστη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μία καταστροφή».

Και ενώ κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Π. Κουρουμπλή, ο Β. Κικίλιας έσπευσε να επιτεθεί: «Ο κ. Κουρουμπλής πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την ανακάλεσε! Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι τσίρκο», έγραψε στο Twitter ο Β. Κικίλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα