Πεσκόφ: η ρωσία είναι υπέρ του διαλόγου με τη δύση, όμως «τανγκό δεν χορεύεις μόνος σου»

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της συνέχισης του εποικοδομητικού διαλόγου με τη Δύση, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκει ανταπόκριση και «τανγκό δεν μπορείς να χορέψεις μόνος σου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το Κρεμλίνο βλέπει την αναγκαιότητα και την ωφελιμότητα αυτού του διαλόγου και το Κρεμλίνο πάντα με συνέπεια τασσόταν υπέρ της επανάληψης και της συνέχισης αυτού του εποικοδομητικού διαλόγου, που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Όσο όμως κι αν είναι τετριμμένο αυτό που θα πω, τανγκό

δεν γίνεται να χορεύεις μόνος σου», δήλωσε ο Πεσκόφ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ύστερα από την απόπειρα δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Δεν ευθύνεται η Ρωσία για τη διακοπή του διαλόγου

Σύμφωνα με τον Πεκόφ, «δεν ευθύνεται η Ρωσία για τη διακοπή» του διαλόγου με τους δυτικούς εταίρους σε όλες τις βασικές κατευθύνσεις. «Είναι προφανές ότι η Ρωσία είναι αυτή που δεν βρίσκει ανταπόκριση στις προσπάθειές της να αρχίσει εκ νέου αυτός ο διάλογος και είναι προφανές ότι η Ρωσία φυσικά δεν προτίθεται να δεχθεί την αντιμετώπιση που μας επιφυλάχθηκε στην περίπτωση του περιστατικού με τον Βερολινέζο ασθενή (Αλεξέι Ναβάλνι -σ. TASS)», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος απείλησε χθες, Τρίτη, να διακόψει τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων για το εν λόγω συμβάν, είπε ότι οι δηλώσεις του υπουργού δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό.

«Η εξωτερική μας πολιτική διαμορφώνεται από τον αρχηγό του κράτους, όμως τα χέρια που κυρίως υλοποιούν αυτή την εξωτερική πολιτική είναι συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός Εξωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

The post Πεσκόφ: Η Ρωσία είναι υπέρ του διαλόγου με τη Δύση, όμως «τανγκό δεν χορεύεις μόνος σου» appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα