Οργή και ερωτηματικά για την 23χρονη που πέθανε στην κόρινθο και την 27χρονη που χαροπαλεύει στο ρίο

19:37 2/6/2020 - Πηγή: Fimotro

Άγνωστος ο λόγος που κατέληξε η άτυχη 23χρονη. Θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Την ίδια στιγμή, οργή επικρατεί στην οικογένεια της 27χρονης η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή στις 18 Μαΐου 2020 εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς της 23χρονης που έφυγε ξαφνικά από την ζωή λόγω μίας επέμβασης ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική της Κορίνθου αλλά και της 27χρονης που μετά την γέννα οδηγήθηκε στην εντατική και θεωρείται εγκεφαλικά νεκρή στην Ηλεία.

Ο θάνατος – μυστήριο της 23χρονης και οι καταγγελίες
Μια επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική της Κορίνθου, την οδήγησε στον θάνατο. Αυτό λένε οι συγγενείς της 23χρονης που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, μετά από 23 ημέρες μάχης στην εντατική.

Μετά την επέμβαση, η 23χρονη Αλεξάνδρα, άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Το πρωί της επόμενης ημέρας, η κατάστασή της επιδεινώθηκε περισσότερο και η μητέρα της κάλεσε το γιατρό και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε και πάλι στην κλινική. Η είδηση του θανάτου της, έχει συγκλονίσει όσους την γνώριζαν.

«Πήγαμε για μια πολύ μικρή επέμβαση, για έναν γυναικολόγο και στη συνέχεια έμαθα ότι το κορίτσι μου έπαθε σηψαιμικό σοκ. Μόνο σε ένα ιατρικό λάθος! Δηλαδή τι έγινε τις δύο ώρες που ήταν μέσα στην κλινική δεν γνωρίζω. Ήταν ένα φάρμακο; Ήταν τα εργαλεία που δεν ήταν καθαρά και πήγε το κορίτσι από εκεί;», είπε στο MEGA η μητέρα της κοπέλας. Επίσης επεσήμανε πως ο γιατρός την ενημέρωσε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα νεφρά της.

«Βγαίνει και μου λέει δε δουλεύουν τα νεφρά της. Πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Πρέπει να βρούμε καλό νοσοκομείο». Συνοδεία του γιατρού το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πατριό της «τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι όχι μόνο ιατρικό λάθος, είναι εγκληματική ενέργεια. Ένα παιδί υγιέστατο το οποίο δεν έχει παρουσιάσει ποτέ τίποτα, το χάνουμε μέσα σε 10 ώρες; Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;». Η κηδεία της 23χρονης θα γίνει αύριο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Από την χαρά στο δράμα
Από την άλλη πλευρά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, για το περιστατικό της 27χρονης από το Βαρθολομιό Ηλείας, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή στις 18 Μαΐου 2020 εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η προκαταρκτική εξέταση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, γίνεται προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η γυναίκα -όπως αναφέρουν οι συγγενείς της- ήταν υγιέστατη όταν πήγε να γεννήσει και ξαφνικά βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτό το οποίο ζητείται αυτή τη στιγμή από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και από τους συγγενείς της 27χρονης είναι οι απαντήσεις.

Η Δώρα έφερε στον κόσμο στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι και λίγη ώρα αργότερα αντί να κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της και να έχει δίπλα της το σύζυγό της Τάσο, βρέθηκε στην εντατική, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Η Δώρα σύμφωνα με τους οικείους της και την δικηγόρο της είναι εγκεφαλική νεκρή και όλοι τώρα περιμένουν ένα θαύμα. Στο Τραγανό και το Βαρθολομιό όλοι προσεύχονται για την αξιολάτρευτη Δώρα, την κοπέλα που ήταν όλο ζωντάνια μέχρι και την ώρα που γέννησε.

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τον σύζυγό της Τάσο τον είχε γνωρίσει από το Λύκειο και πριν από μερικούς μήνες τέλεσαν πολιτικό γάμο ενώ το καλοκαίρι σχεδίαζαν να κάνουν και θρησκευτικό.

The post Οργή και ερωτηματικά για την 23χρονη που πέθανε στην Κόρινθο και την 27χρονη που χαροπαλεύει στο Ρίο appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα