Ολυμπιακοί αγώνες: η pfizer θα παρέχει τα εμβόλια για όλους τους αθλητές

15:06 6/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Τον εμβολιασμό των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα αναλάβουν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες οι εταιρείες την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Οι εταιρείες δήλωσαν πως οι αρχικές δόσεις εμβολίου αναμένεται να παραδοθούν στις αντιπροσωπείες των χωρών που θα συμμετέχουν στους Αγώνες γύρω στα τέλη Μαΐου

ενώ στόχος είναι οι δεύτερες δόσεις να έχουν εξασφαλιστεί πριν από την έναρξη των Αγώνων. Pfizer και BioNTech ξεκαθάρισαν πως οι δόσεις εμβολίων που θα δοθούν για το σκοπό αυτό δεν θα επηρεάσουν τις συμφωνίες με τα κράτη σε όλο τον κόσμο.

Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή μετά από συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) με την ιαπωνική κυβέρνηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε νωρίτερα κάνει γνωστή την προσφορά της εταιρείας να δωρίσει τα εμβόλια σε αθλητές και αντιπροσωπείες. «Αυτή η δωρεά του εμβολίου είναι ακόμα ένα εργαλείο που θα βοηθήσει ώστε οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να είναι ασφαλείς για όλους τους συμμετέχοντες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οπως αναφέρει το Reuters, η Ιαπωνία σχεδιάζει να θέσει σε μία ειδική κατάσταση το Τόκιο και σε άλλες μεγάλες πόλεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο εκφράζουν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με το εάν οι Αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, θα μπορέσουν να γίνουν, όπως έχουν σχεδιαστεί.

The post Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Pfizer θα παρέχει τα εμβόλια για όλους τους αθλητές appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα