Οι συροι αποχωρουν απο το συνταγμα...

Συμφώνησαν να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος, έπειτα από 23 ημέρες, οι Σύροι πρόσφυγες που εδώ και εβδομάδες διαμαρτύρονταν ...
ζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα από την ελληνική πολιτεία.

Μάλιστα, οι πρώτοι 50 πρόσφυγες που αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενηθούν σε δομές του δήμου Αθηναίων. Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής έχει προσφερθεί να παραχωρήσει επιπλέον καταλήματα στους πρόσφυγες. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να τακτοποιηθεί κι η μετακίνηση των υπολοίπων, που διαμαρτύρονταν στην Πλατεία του κέντρου της Αθήνας.

Στο
μεταξύ, ήδη, δεκάδες άτομα έχουν αποχωρήσει εδώ και δύο μέρες κι έχουν υποβάλει αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Έτσι θα δοθούν στους περίπου 600 Σύρους ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως όλα δείχνουν, για να φύγουν στη Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, Νορβηγία για να κάνουν νέα αρχή στη ζωή τους μετά το ξεριζωμό τους από την πατρίδα τους.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι πρόσφυγες από τη Συρία είχαν δύο συναντήσεις με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελο Συρίγο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους τον Μοχάμεντ περιμένουν το επίσημο χαρτί με σφραγίδα όπως λέει στο protothema.gr ο ίδιος, για να ετοιμαστούν και να φύγουν στους παραπάνω προορισμούς.

Προτεραιότητα, όπως μας ενημερώνει, θα δοθεί στις οικογένειες και μάλιστα σε 20, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να φύγουν στις επόμενες δυο με τρεις μέρες.

Μέχρι τότε θα κάνουν λίγο ακόμη υπομονή στα αυτοσχέδια στέγαστρα για να προστατευθούν απο τη βροχή. Ο Μοχάμεντ σημειώνει πως όλοι νιώθουν ανακούφιση και πως θα περιμένουν πλέον τα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο τις επόμενες μέρες, αφού βέβαια πάρουν όλοι την περιβόητη στάμπα στο διαβατήριό τους για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα