Οι απαντήσεις στη νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία

12:16 14/6/2021 - Πηγή: Fimotro

Στο κλίμα των ημερών, και όπως ήταν αναμενόμενο οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα με ένα θέμα στην Έκθεση που αφορούσε το μέλλον της ανθρωπότητας και τους προβληματισμούς που γεννιούνται απο τον συνδυασμό τεχνολογικων εξελίξεων και απειλών που κατα καιρούς παρουσιάζονται για το ανθρώπινο είδος.

Σύνθετο αλλά αναμενόμενο θέμα το οποίο θεωρείται ότι οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπόρεσαν να προσεγγίσουν με άνεση.

Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ: 

ΘΕΜΑ

Α΄

Α1.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρεται στην αναγκαιότητα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού καταγράφοντας προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα να αποτελεί μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος του Γυμνασίου καθώς η έλλειψή του προκαλεί επαγγελματικό «κορεσμό» και αύξηση της ανεργίας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εξάλλου εξωθεί τους νέους να συμβιβάζονται επαγγελματικά ή να μεταναστεύουν.

ΘΕΜΑ Β΄

Β1.

Α. ΣΩΣΤΟ

Β. ΣΩΣΤΟ

Γ. ΛΑΘΟΣ
Δ. ΣΩΣΤΟ
Ε. ΛΑΘΟΣ

Τα θέματα

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν στην έκθεση (άσκηση Δ1) είναι σχετικό με την ενότητα «Εφόδια και τις Δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου.  Τα θέματα δόθηκαν λίγο μετά τις 9 χωρίς προβλήματα στα σχολεία της χώρας με το νέο σύστημα αναμετάδοσης Sam και όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξαν προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα και οι υποψήφιοι τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Επίσης, όπως λέει το υπουργείο Παιδείας δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις.

Τα θέματα βασίζονται σε άρθρα του ημερήσιου τύπου και όπως κρίνουν σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί δεν θα δυσκολέψει το θέμα της έκθεσης όσους έχουν προετοιμαστεί σωστά. Αφορά το μέλλον, τα όνειρα, τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, θέματα τα οποία κρίνονται ως βατά. Σε ό,τι αφορά στο ποίημα τον «Σείριο» του Γκάτσου εκτιμάται ότι μπορεί αν δυσκολέψει τους υποψηφίους.

The post Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα