Ο πιστοριους θα παραμεινει στη φυλακη...

11:45 6/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Στην Πρετόρια, στη Νότια Αφρική, συνήλθε σήμερα το συμβούλιο αποφυλάκισης...
για να αποφασίσει, αν ο παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, θα αποφυλακιστεί νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο 28χρονος Πιστόριους εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε ετών, από το 2014,
όταν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία δολοφόνησε μέσα στην κατοικία του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το 2013.

Ο Πιστόριους, του οποίου η υπόθεση είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο να αποφυλακιστεί τον περασμένο Αύγουστο και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ' οίκον περιορισμό, όμως, την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Νότια Αφρική, Μάικλ Μασούτα, ανακάλεσε την σχετική απόφαση με την αιτιολογία, ότι για να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο παραολυμπιονίκης, θα έπρεπε πρώτα να έχει εκτίσει το ένα έκτο της πενταετούς ποινής του, σύμφωνα με τον νόμο.

Το συμβούλιο αποφυλάκισης είχε συνεδριάσει πριν δύο εβδομάδες στην ανατολική πόλη Ντουρμπάν για να λάβει απόφαση για την αποφυλάκιση του Πιστόριους, αλλά, τελικά δεν ελήφθη καμία απόφαση και το θέμα ανεβλήθη. Η εκπρόσωπος της οικογένειας Πιστόριους, Ανελίζ Μπέργκες, επιβεβαίωσε ότι το συμβούλιο αποφυλάκισης θα συνεδρίαζε σήμερα στην Πρετόρια, στον τόπο, όπου έγινε η δολοφονία.

Οι γονείς της Στέενκαμπ, που δήλωσαν στην τηλεόραση της Αυστραλίας τον Αύγουστο πως είναι πεπεισμένοι ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε την κόρη τους μετά από έντονο καβγά, υποστήριξαν ότι είναι αντίθετοι με την απελευθέρωση του 28χρονου άνδρα και τόνισαν, ότι μετά τον θάνατο της κόρης τους οι ζωές τους έχουν καταστραφεί.

Η 29χρονη Στέενκαμπ, που ήταν μοντέλο, σκοτώθηκε, όταν ο σύντροφός της την πυροβόλησε, μέσω της πόρτας της τουαλέτας, που ήταν κλειδωμένη από μέσα. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την καταδίκη του 28χρονου αθλητή για φόνο, εκείνος, όμως, υποστήριξε ότι πυροβόλησε επειδή, νόμισε ότι μέσα στην τουαλέτα υπήρχε διαρρήκτης.

Ο δικηγόρος του Όσκαρ Πιστόριους, Μπράιαν Βέμπερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι ο πελάτης του θα παραμείνει στη φυλακή, αφού το συμβούλιο αποφυλάκισης δεν έλαβε απόφαση για αναστολή της ποινής του την Δευτέρα.

Ο παραολυμπιονίκης θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι το συμβούλιο αποφυλάκισης να συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο πιστοριους θα παραμεινει στη φυλακη...,