Ο πανος καμμενος στην συνοδο ''sahel sahara'' στην αιγυπτο...

11:30 25/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Έπειτα από την επίσκεψή του στην Τάμπα της Φλόριντα, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να μην παρευρεθεί την Πέμπτη...
στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής και επέλεξε να πετάξει ως την Αίγυπτο, προκειμένου να συμμετάσχει στο... άγνωστη στην υπουργική σύνοδο των 28 χωρών Sahel Sahara.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης μια αναλυτική ανακοίνωση, για τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στο συνέδριο στη Σαχάρα, καθώς και μια σειρά από φωτογραφίες με τον υπουργό δίπλα σε άλλους αξιωματούχους.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η τρομοκρατία και η ανάγκη περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμησή της, ενώ κατά την παρέμβασή του, ο Πάνος Καμμένος «υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των 28 χωρών της CEN - SAD με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, σε συνέχεια και της απόφασης των αρχηγών κρατών στη Μάλτα τον περασμένο Νοέμβριο», ενώ «προέβαλε ως παράδειγμα την συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου».

Μάλιστα, στο περιθώριο του συνεδρίου ο υπουργός είχε «μακρές και κατ’ ιδίαν» συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, καθώς επίσης με τους υπουργούς Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη, της Τυνησίας Farhat Horchani και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, που εκπροσωπούσε τη χώρα του στη διάσκεψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα