Νικολουδης : δυσκολος ο ελεγχος της λιστας λαγκαρντ γιατι οι ελβετοι δεν δινουν στοιχεια

14:15 3/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Βόμβα μεγατόνων έριξε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης καθώς την ώρα που η κυβέρνηση μέσω του...
Γιάννη Βαρουφάκη δεσμεύεται στους εταίρους για έσοδα από την αξιοποίηση των λιστών με τους φοροφυγάδες, ο κ. Νικολούδης υποστήριξε στη Βουλή ότι έλεγχος στις λίστες εμβασμάτων στο εξωτερικό αλλά και στις off shore εταιρείες είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ο κ. Νικολούδης χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο των έλεγχο στις λίστες ενώ ειδικότερα για τη λίστα Λαγκάρντ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς οι Ελβετοί θεωρούν τη λίστα Λαγκάρντ ως παρανόμως αποκτηθέν υλικό και αρνούνται να δώσουν πληροφορίες στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου. «Το να επιχειρήσει κάποιος φορολογικό έλεγχο στηριζόμενος μόνο στην λίστα Λαγκάρντ ή Λουξεμβούργου ή Νικολούδη είναι περίπου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ο σωστός τρόπος είναι: μαζί με άλλα στοιχεία να γίνουν συνεκτιμήσεις. Να βρω για παράδειγμα εάν ο «χ» φορολογούμενος που βρίσκεται στην λίστα, έχει παράλληλα αλλού καταθέσεις, μετοχές και την συνολική την συνολική εικόνα να την αντιπαραβάλω με το τι δηλώνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελέγχου των οφσόρ εταιρειών ο Υπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολος και αποκάλυψε ότι από τις 766 εταιρίες που ελέγχονται, το ποσοστό του ολοκληρωθέντος ελέγχου είναι κάτω από 10% καθώς έχει ολοκληρωθεί μόνο για 72 εταιρείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα