''neoδημοκρατικο παραληρημα οτι προτιμω το θανατο της ελλαδασ''...

20:31 21/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο γνωστός οικονομολόγος και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Γιάννης Βαρουφάκης, έδωσε ...
σήμερα τη δική του απάντηση στη ΝΔ τόσο για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του Μάριο Ντράγκι και της ΕΚΤ, όσο και για το επενδυτικό πρόγραμμα του Γιούνκερ.

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα κάνει λόγο για «αυτογκόλ» της ΝΔ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του Ντράγκι, παραθέτοντας δηλώσεις του
πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως διασκεδαστικό κρεσέντο νεοδημοκρατικού παραληρήματος την κατηγορία πως προτιμά το θάνατο της Ελλάδας.

«Το αυτογκόλ του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας»

Χτες το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε την εξής δήλωση: «Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απέρριψε την «ποσοτική χαλάρωση» για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον «θάνατο» της Ελλάδας».

Η ποσοτική χαλάρωση που αναφέρει, και για την οποία «τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας», είναι εκείνη για την οποία ο κ. Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, είχε πει verbatim τα εξής:

«Ζήτησε ο κ. Τσίπρας να αγοράζει, ώστε να αγοράσει και για εμάς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέρος του χρέους μας. Δηλαδή να δώσει φρέσκο χρήμα. Όμως αυτό το απαγορεύει το ίδιο το καταστατικό της ΕΚΤ. Πέρα που το απορρίπτουν οι περισσότερες χώρες της Ένωσης. Δεν έχετε καταλάβει καν με ποιους κανόνες κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ουδέν περαιτέρω σχόλιο καθώς με τέτοιους αντιπάλους και επικριτές εμείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειαζόμαστε συμμάχους!

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα