Νέα υόρκη: σοκ στην ομογένεια από τον θάνατο 29χρονου στα χέρια της αστυνομίας

21:37 23/6/2020 - Πηγή: Fimotro

Σοκ έχει προκαλέσει στην ομογένεια ο θάνατος του 29χρονου ομογενή Γιώργου Ζαπάντη, o οποίος υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2020 στα χτυπήματα από τα Taser των Αστυνομικών.

Ο ομογενής, όπως αναφέρεται και στο αστυνομικό ανακοινωθέν, έχασε τις αισθήσεις του, υπέστη ανακοπή καρδίας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Hospital / Queens, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός

του. Το τραγικό συμβάν συνέβη το βράδυ της Γιορτής του Πατέρα στο Γουάιτστόουν και έχει προκαλέσει σοκ στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και στους συμμαθητές και δασκάλους του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος», από όπου αποφοίτησε ο Γιώργος.

Η εξαδέλφη του θύματος το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Ιουνίου 2020 άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com (https://www.gofundme.com/f/george-zapantis-memorial) για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του Γιώργου. Αν και δεν ανέφερε τα αίτια του θανάτου και το γεγονός και ότι ο Γιώργος είναι ένας επί πλέον «George Floyd» εν τούτοις η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Μέχρι και την ώρα που γραφόταν το άρθρο ανταποκρίθηκαν 85 άτομα τα οποία προσέφεραν συνολικά $25.550.

Από αριστερά διακρίνονται ο Γιώργος και η Ελευθερία με την μητέρα τους Αθανασία Ζαπάντη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο μηχανολόγος μηχανικός Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος εργάζεται στην Βοστώνη, μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τις Αναμνήσεις, ανέφερε «Ένας παλιός μου φίλος, ομογενής, από τα χρόνια στο Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» άφησε την τελευταία του πνοή σε μια συνάντηση με τους αστυνομικούς το βράδυ της Κυριακής, 6/21. Ήταν μόλις 29 χρόνων. Δεν είχαμε μιλήσει σε κάποια χρόνια, αλλά με αυτά τα νέα συγκλονίστηκα».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο θάνατός του έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον θάνατο του George Floyd που έδωσε το έναυσμα για τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της Αστυνομικής Βίας (police brutality» και μας ικέτευσε να ερευνήσουμε την υπόθεση και να προτρέψουμε την ομογένεια να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στην οικογένεια.

The post Νέα Υόρκη: Σοκ στην ομογένεια από τον θάνατο 29χρονου στα χέρια της Αστυνομίας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα