Μια ματιά στα προκριματικά που έρχονται

09:11 3/10/2017 - Πηγή: Fimotro

Σας έλειψαν; Δεν ξέρω αν η απάντηση είναι «ναι» αλλά και «όχι» να είναι, μικρή σημασία έχει. Οι Εθνικές ομάδες είναι πάλι εδώ, για να ολοκληρώσουν την προκριματική φάση, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018!

Έρχονται οι Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος στην Ελλάδα!

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο τι έρχεται. Στην προκριματική φάση γενικότερα. Τα τελευταία ματς των ομίλων είναι προ των πυλών και οι ομάδες που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στη Ρωσία

θα οριστικοποιηθούν. Σχεδόν δηλαδή, καθώς θυμιζουμε πως έχουμε και play-off μεταξύ των 8 καλύτερων δεύτερων.

Στον πρώτο όμιλο, η Γαλλία φαίνεται να παίρνει την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτη, ενώ η Ολλανδία και η Σουηδία θα παλέψουν σκληρά στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική για να ακολουθήσουν στην δεύτερη θέση.

Στον δεύτερο όμιλο, έχει ξεκαθαρίσει η δυάδα της πρόκρισης. Ελβετία (24β) και Πορτογαλία θα είναι μαζί. Τη σειρά δεν τη γνωριζουμε ακόμα καθώς παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική. Σε περίπτωση που οι Πορτογάλοι νικήσουν τους Ελβετούς είναι πρώτοι και περνάνε κατευθείαν στην τελική φάση, ενώ διαφορετικά οι Ελβετοι «τσεκάρουν» εισιτήριο για Ρωσία και ο Κριστιάνο θα πάει στα play-off.

Στον τρίτο όμιλο, είναι αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα. Η Γερμανία περνάει ως πρώτη στα τελικά και η Βόρειος Ιρλανδία ακολουθεί ως δεύτερη για τα play-off. Τυπική διαδικασία οι δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Στον τέταρτο όμιλο, έχουμε ένα φαβορί (Σερβία με 18β) και την Ουαλία (14β) που διεκδικιούν τις δυο πρώτες θέσεις. Από κει και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν από την Ιρλανδία (13β) αφού φιλοξενείται από τους Ουαλούς την τελευταία αγωνιστική και εκεί θα διεκδικήσει τα πάντα.

Στον πέμπτο όμιλο, η Πολωνία φαίνεται πως θα είναι η ομάδα που θα είναι στην πρώτη θέση με τις Μαυροβούνιο και Δανία να είναι στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Οι δυο αυτές ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για το ποια θα είναι στην κλήρωση των play-off.

Στον έκτο ομιλο, η Αγγλία φαίνεται πως δε θα έχει πρόβλημα να ολοκληρώσει ως πρώτη ακόμη μια προκριματική φάση παίρνοντας το απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση. Από κει και πέρα, Σλοβακία (15β) Σλοβενία (14β) και Σκωτία (14β) είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τη μια θέση που οδηγεί στα play-off.

Στον έβδομο όμιλο, Ισπανία (22β) και Ιταλία (19β) θα είναι πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα με τη «φούρια ρόχα» να πηγαίνει κατευθείαν στα τελικά της Ρωσίας και την Ιταλία να περνάει από τον «σκόπελο» των νοκ-άουτ.

Στον όγδοο όμιλο, τον όμιλο της εθνικής μας ομάδας, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει ως προς την πρωτιά. Οι Βέλγοι όπως αναμενόταν, πέρασαν στην τελική φάση μετά το «διπλό» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πάνε στη Βοσνία ουσιαστικά αδιάφοροι. Εκεί θα κριθούν όλα για την δεύτερη θέση. Αν οι Βόσνιοι κερδίσουν ουσιαστικά περνούν εκείνοι στα play-off. Αν όχι, η Ελλάδα έχει «χρυσή» ελπίδα να βρεθεί στα νοκ-άουτ.

Στον ένατο και τελευταίο όμιλο τώρα, έχουμε το απόλυτο χάος! Δυο ομάδες με 16 βαθμούς (Κροατία και Ισλανδία) και δυο με 14 βαθμούς (Τουρκία και Ουκρανία). Όλα είναι ανοιχτά και ουσιαστικά το μόνο «μικρό» φαβορί είναι οι Κροάτες που παίζουν τώρα με τη Φινλανδία στην έδρα τους. Κατά τ’ άλλα τίποτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα