Μέρκελ: διάσκεψη του cdu για να εγκριθεί η συνεργασία με fdp και πράσινους

16:07 7/10/2017 - Πηγή: Fimotro

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ παρότρυνε σήμερα τους συντηρητικούς να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μία τριμερή πολιτική συμμαχία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους, εκφράζοντας την υποστήριξη της σ’ ένα συνασπισμό τύπου “Τζαμάικα”, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κέρδισαν μία δεύτερη κυβερνητική θητεία στις εκλογές

που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας απώλειες έναντι του ακροδεξιού Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Έτσι, ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας από τα χρώματα (μαύρο, κίτρινο και πράσινο) που υπάρχουν στην σημαία της Τζαμάικα, είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα γίνει μία ειδική κομματική διάσκεψη, προκειμένου τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να ψηφίσουν για μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

“Συμβουλεύω όλους να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτά που έρχονται,” είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη στην νεολαία του CDU στην Δρέσδη. “Πρώτα μεταξύ του CDU και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) και μετά με το FDP και τους Πράσινους, ενώ πρέπει να κατανοήσουν την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι,” τόνισε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα