Με αυτοκινητα και γηρικομεια ''μπαλωνουν'' την τρυπα απο τα σχολεια...

...ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...
Σε αγώνα δρόμου ψάχνοντας όπου υπάρχει δυνατότητα να εισπράξει χρήματα έχει επιδοθεί...
το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να καλύψει την τρύπα των περίπου 150 εκατ. ευρώ που δημιούργησε η απόφαση για την επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Πανικόβλητοι στο οικονομικό επιτελείο δεν διστάζουν να βάλουν στο στόχαστρο ακόμα και την τρίτη ηλικία ενώ πληροφορίες μιλούν και για σενάριο
επιβάρυνσης των τελών κυκλοφορίας, καθώς θεωρείται μέτρο άμεσης απόδοσης.

Η προθεσμία για την κυβέρνηση προκειμένου να βρει τη λύση και να πείσει την Τρόικα για την αποδοτικότητα των μέτρων εκπνέει την Παρασκευή.

Ήδη στα γηροκομεία έχει επιβληθεί ΦΠΑ 23%, αντί για 13% που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, με τους ηλικιωμένους τροφίμους τους να καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τη νέα υπέρογκη αύξηση.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών Στέλιος Προσαλίκας μόνο το 5% των ηλικιωμένων θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αύξηση αυτή.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας τα σενάρια που κατά πληροφορίες εξετάζονται είναι αφενός η μείωση του ορίου απαλλαγής από την καταβολή των τελών βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και αφετέρου η φορολόγηση των πετρελαιοκινήτων με το σκεπτικό ότι από την κατανάλωση πετρελαίου δεν υπάρχουν έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Και τα δύο μέτρα, πάντως αυτά, θεωρούνται χαμηλής αποδόσης γεγονός που αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά για μια οριζόντια επιβάρυνση στα οχήματα, εξέλιξη που δεν αποκλείει ο κλάδος των αυτοκινήτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα